caixa popular

Maria Josep Amigó: "Em resulta intolerable la manca de col·laboració del President de la Diputació d'Alacant"

La Vicepresidenta de la Diputació de València va assistir a la II Edició del Premis Excel·lència de la Unión Profesional de Valencia

26/05/2017 -

En l’acte de lliurament de la II edició dels Premis Excel·lència que organitza la Unión Profesional de Valencia, València Extra ha tingut l’oportunitat de parlar amb la Vicepresidenta de Diputació de València que ens ha fet una valoració sobre la recent suspensió cautelar del TSJCV sobre el decret del plurilingüisme.

“La veritat és que esperem que no tinga cap repercussió perquè entenem que esta anul·lació escapa a qualsevol visió jurídica. Jo sóc jurista també de professió però realment entenem que jo personalment i molts companys juristes, la Diputació d’Alacant té una total falta de competència per a interposar un recurs que va en contra d’un decret en este cas de la Conselleria perquè a més no és part legitimada ni perjudicada directament com a Diputació Provincial”. assegura Maria Josep Amigó.

A més, “entenem que és una falta de lleialtat absoluta al treball que s’està fent des del Govern de la Generalitat Valenciana del qual la Diputació també forma part perquè a més allò que ens resulta i a mi personalment intolerable és la manca de col·laboració que ha mostrat el president de la Diputació d’Alacant per a totes aquelles accions que des de la Diputació de València hem dut endavant per a col·laborar amb les Conselleries, en este cas, amb la Conselleria d’Educació. Vàrem posar en marxa els llançallibres, enguany hem ficat el pla municipal de manteniment d’escoles per a recolzar els ajuntaments que no poden dur endavant per la falta de finançament i en el fons de cooperació municipal no han volgut col·laborar en aquestes competències que és el que entenem que és treballar colze a colze per millorar la vida de tots els valencians i valencianes. Es fiquen en contra d’un decret que ha estat aprovat per les ampes, els Consells Escolars, i a més han eixit tots els directors de les escoles i les ampes a recolzar al Conseller”, explica Amigó.

També, la Vicepresidenta de la Diputació assenyala que “el Conseller no està a sol, evidentment tots som el Conseller Marzà, jo em sent absolutament partícip d’eixe decret, de la mateixa manera que cada una de les escoles que han aprovat l’avançat, el mitjà, el nivell que ells han decidit. Entenem que la veritat seria fer un pas enrere i anar contra la democràcia de la Comunitat Educativa que finalment ha decidit que volia que es donara en cadascuna de les escoles. Esperem que es tire arrere esta mesura cautelar i que puga començar el curs escolar amb tota normalitat”

Per acabar, ha indicat que “és un decret que ha tingut molt en compte tota la Comunitat educativa, pares i mares, equips directius, cada una de les ampes, és una política moderna i tot el que siga avançar perquè els nostres menuts puguen aprendre tres llengües, el valencià, el castellà i l’anglés, és una mesura moderna i en qualsevol país europeu es trobaria una mesura avançada i a més ficar el valencià que és la nostra llengua al nivell que pertoca, és absolutament valorable. Jo entenc que la Conselleria va donar un pas endavant molt valent però a més ho ha fet amb el consens de la ciutadania i que la Diputació d’Alacant per ser d’un altre color polític vaja en contra d’aquesta mesura, entenem que no té cap justificació”.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris