25n
25N
25N

Maria Josep Amigó: «L’infrafinançament crònic de l’Estat ens ha dut a compensar la comarca de Requena-Utiel amb un milió d’euros»

El nou Fons de Cooperació Municipal, impulsat per part de la Diputació i la Generalitat, permetrà potenciar l’autonomia local dels consistoris en matèria d’inversions i despesa corrent

Maria Josep Amigó: «L’infrafinançament crònic de l’Estat ens ha dut a compensar la comarca de Requena-Utiel amb un milió d’euros»
08/02/2017 -

Els municipis de la comarca de Requena-Utiel disposaran d’un milió d’euros del nou Fons de Cooperació Municipal, un mecanisme impulsat de forma conjunta per part de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València amb el propòsit de potenciar l’autonomia local dels consistoris en matèria d’inversions i despesa corrent.

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, qui aquest proper divendres es desplaçarà fins a Requena per participar, un any més, en l’acte d’inauguració de la XXIV edició de la Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat,ha incidit en que «davant l’infrafinançament crònic que patim els valencians i les valencianes per part de l’Estat central, les administracions valencianes hem apostat per unir esforços i dotar de recursos als nostres Ajuntaments». En aquesta mateixa línia, ha destacat que mitjançant l’activació d’aquest mecanisme «des de les administracions treballem per fomentar la inversió i reduir la despesa corrent dels consistoris, així com millorar la qualitat dels serveis públics essencials, objectius que ens permeten avançar cap a l’autonomia municipal en compliment dels principis recollits al Pacte Botànic», ha indicat.

Precisament, una de les principals reivindicacions dels Ajuntaments radica en comptar amb ajuda no solament per a inversions sinó també per a despesa corrent, «ja que en moltes ocasions la qualitat dels serveis depenen d’aquest tipus de despesa, i sense un finançament adient resulta complicat poder oferir aquestes prestacions a la ciutadania», ha explicat Maria Josep Amigó. En aquest sentit, els ajuntaments podran decidir a què destinen els recursos del Fons de Cooperació, les aportacions del qual són incondicionades, per a inversió, per a despesa corrent o per a ambdues.

La distribució dels fons s’ha efectuat atenent a criteris objectius i poblacionals, ponderats de manera que prevalen els municipis de menor població. Així, segons aquest repartiment, els ajuntaments més menuts, que són Chera, Villargordo del Cabriel, Fuenterrobles i Caudete de las Fuentes, rebran quantitats que oscil·len entre els 32.176 i els 39.610 euros. Sinarcas, per la seua banda, comptarà enguany amb 55.308,67 euros i Camporrobles i Venta del Moro rebran vora 60.000 euros. Utiel, amb un cens superior als 12.000 habitants, comptarà amb 275.373,79 euros i Requena, amb una població que supera les 20.000 persones, rebrà un total de 382.931,48 euros.

El Fons de Cooperació Municipal compta amb una dotació total de 40,1 milions d’euros per als municipis de la província de València, gràcies a l’aportació a parts iguals realitzada per la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. D’aquesta manera, la institució provincial continua amb l’aposta iniciada al juliol de 2015 de reforçar l’autonomia local i impulsar les polítiques municipalistes, i que ha suposat entre els anys 2015 i 2016 una injecció de més de 150 milions d’euros que els municipis valencians han pogut destinar a inversions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + un =