caixa popular

Maria Josep Amigó: “La Diputació de València ha acabat amb anys de criteris arbitraris en el repartiment d’ajudes als municipis, no com altres”

La vicepresidenta de la Diputació ha rebutjat les declaracions del president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, en què iguala ambdues institucions i li ha remarcat que “ha d’escoltar els tribunals per comprovar que hi ha diferències en el sistema de repartiment”

Maria Josep Amigó: “La Diputació de València ha acabat amb anys de criteris arbitraris en el repartiment d’ajudes als municipis, no com altres”
17/05/2018 -

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha afirmat que des que va arribar el nou govern a la Diputació de València, “hem eliminat la discrecionalitat com a mètode per subvencionar els pobles i ciutats de les nostres comarques i les subvencions es donen amb criteris objectius”. Per a afegir, “hem acabat amb anys de criteris arbitraris a l’hora de repartir les ajudes als municipis, no com altres diputacions”.

Amigó respon així a les declaracions del president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, qui sosté que ell està actuant al front de la institució de la mateixa manera que s’està fent des de la Diputació de València i des de la Generalitat Valenciana pel que fa al repartiment de les ajudes que els corresponen als municipis. Una manera, que a parer de Sánchez, és “la mateixa dels últims anys”.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha mostrat els seu total desacord i ha volgut remarcar que “mentre al 2014, el govern anterior de la Diputació de València va repartir 34,4 milions d’euros en ajudes no reglades per a inversions, i les reglades pujaren a només 23,6 milions d’euros, en el pressupost de 2018 les ajudes no reglades s’han reduït a 2 milions d’euros, el que representa un 0,4% del total del pressupost de la Diputació”. I ha afegit, “dos milions reservats per a qüestions molt excepcionals com ara catàstrofes naturals i per a garantir serveis bàsics”. Pel que fa a les nominatives, és a dir, les que figuren explícitament en el pressupost anual amb destinació prefixada, en la Diputació de València només es fan servir per a convenis de col·laboració amb la Generalitat Valenciana o amb altres institucions, en els quals, per motiu de les competències de l’administració amb qui es convenia, siga aquesta institució qui indique els criteris tècnics de la distribució de les inversions o subvencions. La vicepresidenta ha posat com a exemple el Pla Municipal de Manteniment d’Escoles i el de Millora d’Espais Educatius, recentment presentat, “que a la fi beneficia a la totalitat d’infraestructures educatives de titularitat municipal”.

La vicepresidenta de la Diputació ha declarat que “a més de les xifres, són els tribunals els qui estan posant en evidència les diferents maneres de governar les institucions”, i li ha sugerit a Sánchez que “simplement escolte els tribunals, ja que són ells els qui estan qüestionant els seus mètodes de repartiment i per tant, els qui estan dient-li que hi ha diferències entre uns i altres”.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC