caixa popular

Maria Josep Amigó i Juanma Ramón presenten la campanya #TracteJust i animen a participar en la manifestació del 18N

Maria Josep Amigó i Juanma Ramón presenten la campanya #TracteJust i animen a participar en la manifestació del 18N
15/11/2017 -

Amigó i Ramón han presentat hui a Paterna la campanya #TracteJust que la coalició ha posat en marxa perquè la gent prenga consciència de la secular discriminació que pateixen els valencians i valencianes per part del govern central i implicar tota la societat civil en aquesta reivindicació i animar-la a participar en la manifestació del pròxim 18 de Novembre.

Durant la roda de premsa els representants de Compromís han reclamat que juntament amb la reforma del sistema de finançament s’aborde també el problema del deute històric del País Valencià. Ja que amb els 16.000 milions que ha rebut de menys el País, per l’injust model de finançament s’haguera pogut acabar fa temps amb els barracons escolars o construir 4.000 centres d’atenció primària».

De fet, la Comunitat Valenciana es la que té un major dèficit públic per cápita de l’Estat Espanyol. Prop de 45 mil milions d’euros que són inassumibles. Això implica que, per exemple, en els pressupostos de la Generalitat per a 2018, un de cada quatre euros s’hagen de destinar a pagar el deute. Són diners que van als bancs i no a pagar infraestructures o cobrir serveis públics.

Tant Amigó com Ramón han coincidit en senyalar que lluny de centrar el debat en l’aplicació de l’article 155 de la Constitució arran el conflicte català, s’hauria de centrar en l’aplicació del 156, que garanteix l’autonomia financera de les autonomies. Des que es disposa d’un sistema de finançament autonòmic, els i les valencianes han rebut competències sense rebre els recursos suficients per a finançar-les. Això implica que la Generalitat no té diners per a cobrir la despesa que genera garantir els serveis públics fonamentals sense haver de recórrer a l’endeutament
El portaveu de Compromís per Paterna i Primer Tinent d’Alcalde, Juanma Ramón denuncia que “els ajuntaments som les administracions més properes als ciutadans, som qui rebem de primera mà les seues reivindicacions sobre les necesitats socials, educatives, sanitàries, d’infraestructures… i moltes vegades no tenim el finançament per a poder fer tot allò que els nostres veïns i veïnes necessiten. Tot i els esforços fets per la diputació i les conselleries, necessitem un tracte just per poder dur endavant projectes que milloren la vida de la ciutadania de Paterna, com ara, construir infraestructures educatives i sanitàries necessàries en alguns barris, millorar els accessos als nostres polígons, en especial al Font del Gerro, o poder protegir i potenciar els nostres espais naturals, com el Parc del Túria o intervindre en la Coma com caldria per normalitzar la seua situació.”

Per la seua banda, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha denunciat que “a pesar de ser l’autonomia pitjor finançada sigam el territori que menys inversions rep de tot l’estat. Som pobres i paguem com si fórem rics”. Amigó ha explicat que els valencians “representem l’11% de la població i el 10% del PIB estatal i en canvi sols rebem el 3,5% d’inversió real”. També ha denunciat que el 2016 “érem el territori amb menys inversions estatals i damunt, el govern central només va executar el 50% de la inversió pressupostada, una situació que ara al 2017 encara es vorà empitjorada”. A aquestes mancances cal afegir, ha dit Amigó, “dos elements que llasten encara més la nostra economia, d’una banda, el fet que el govern central no aposte pel corredor mediterrani i d’altra, el deute històric que manté l’Estat amb el territori valencià que puja ja a 16 mil milions d’euros”. La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha lamentat que “amb un finançament just podríem, entre altres coses, acabar amb els barracons, construir 78 noves escoles i eliminar les llistes d’espera de la dependència”.

Tots dos representants han coincidit en que ni Ciudadanos ni el PP són de fiar, ja que tots els grups parlamentaris a les Corts van acordar rebutjar els pressupostos i coordinar esmenes per a revertir la discriminació però tant PP com Ciudadanos a la primera de canvi van trair la confiança dels valencians. En este sentit han remarcat la necessitat que la societat valenciana diga prou i es mobilitze assistint a la manifestació del 18 de Novembre per a que el poble valencià deixe de ser invisible.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =

mancomunidad horta sud
sempre teua
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018