Maria Josep Amigó: «Hem de lluitar perquè la igualtat legal siga també una igualtat real»

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona la vicepresidenta ha participat en la visita a la mostra «El vacío es un lugar donde apoyarse», composada íntegrament per obres d’artistes femenines

Guardar

maria-josep-amigo-i-jose-luis-perez-pont_01
maria-josep-amigo-i-jose-luis-perez-pont_01

Amb motiu dels actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona, la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha participat en la visita a la mostra El vacío es un lugar donde apoyarse del Centre del Carme. Una exposició integrada exclusivament per obres de dones amb una trajectòria artística consolidada, dues d'elles premi Nacional de Belles Arts.

Maria Josep Amigó ha reivindicat la necessitat de «lluitar per a que la igualtat legal siga també una igualtat real», i ha insistit en que «encara ens resta molt per a que les dones ocupem una posició social igualitària als homes».

La vicepresidenta ha incidit en que «és importantíssim que visualitzem les dones en tots els àmbits de la nostra societat». I en particular, en el plànol artístic «el gènere femení sempre ha desenvolupat una activitat molt important tot i estar relegat. És per això, que des de les institucions hem d’afavorir que les dones puguen mostrar la seua qualitat artística», ha assenyalat.

En aquest sentit, el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, ha explicat que «a través d'aquesta exposició i amb motiu del Dia Internacional de la Dona, volem posar de manifest les aportacions de les dones en la història de l'art espanyol contemporani, així com la seua mirada de la realitat».

Una mirada en aquest cas, impregnada d'absència, en unes obres on domina el silenci. Paisatges interiors repetitius, de subtils equilibris cromàtics, de veladures essencials per on s'escapa el temps. Territoris fantasmagòrics que acumulen una preocupació constant pel misteri, un fil discursiu on sempre s'evoca la solitud, la nostàlgia, el buit o la negació. Obres aparentment senzilles, lleus o lleugeres fins i tot, però que tanquen un dens contingut simbòlic.

«La mostra reuneix obres de diferents estils i temàtiques el que aprofundeix en la diversitat de caràcters i de perfils d'aquestes artistes, la trajectòria de les quals és un exemple del paper que ha ocupat la dona en les transformació de l'art al llarg de les últimes dècades», ha apuntat  Pérez Pont.

Utilitzant diferents suports i molt diferents tècniques artístiques: la instal·lació, la fotografia, el collage, l'escultura, la pintura, el dibuix o el cinema... aquesta sèrie d'obres provoquen una sensació profunda d'abandonament, tan ple de sensacions, que converteixen la narració en un aspecte ja viscut.

L'exposició reuneix a artistes com Rosa Brun, Carmen Calvo, Patricia Dauder, Esther Ferrer, Susy Gómez, Cristina Iglesias, Eva Lootz, Mireya Masó, Ángeles Marco, Soledad Sevilla, Montserrat Soto i Amparo Tormo.

La mostra, ubicada a la sala Carlos Pérez, és la primera dels cinc discursos proposats dins de la macro exposició 'Discursos premeditats. Col·lecció Fundació Caja Mediterráneo' que es pot veure al Centre del Carme fins el proper 23 d'abril.

Destacats