25n
25N
25N

Maria Josep Amigó: “Des de la Xarxa de Municipis cap a la Sostenibilitat impulsarem l’agroecologia”

La vicepresidenta ha intervenido en Alzira en el acto de clausura de la jornada Camp Valencià 2.0, que ha servido para presentar el I Plan Valenciano de la Producción EcológicaLa vicepresidenta ha intervingut a Alzira en l’acte de cloenda de la jornada Camp Valencià 2.0, que ha servit per presentar el I Pla Valencià de la Producció Ecològica

Maria Josep Amigó: “Des de la Xarxa de Municipis cap a la Sostenibilitat impulsarem l’agroecologia”
19/11/2016 -

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha participat a Alzira en l’acte de cloenda de la Jornada Camp Valencià 2.0, que tenia com a objectiu presentar el I Pla Valencià de la Producció Ecològica (2016 – 2020). Durant la seua intervenció, la vicepresidenta ha reivindicat la necessitat d’apostar per una agricultura de qualitat, saludable i respectuosa amb el medi ambient.

“La nostra societat demanda una agricultura que oferisca productes de major qualitat i aliments més saludables”, a més de “prendre consciència de la necessitat d’apostar, de forma decidida, per la cura i conservació del medi ambient”, ha explicat. Per això, “cal una agricultura, un sistema de producció, com ho és l’ecològic, que combina aquestes dues demandes”, ha remarcat.

Maria Josep Amigó ha aprofitat l’ocasió per a recordar, durant un col·loqui en el que també han intervingut la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, i el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, que l’Acord del Botànic “aposta per un nou model productiu com a requisit imprescindible per a l’eixida de la crisi i la generació de benestar a llarg termini”, a través de “la recuperació de l’agricultura valenciana” i de “l’impuls a la transició ecològica del model productiu”, ha recordat.

Tot i que la Diputació no disposa de competències directes en materia d’agricultura, la vicepresidenta ha incidit en que com a institució gestora “rebem demandes tant dels nostres alcaldes i alcaldesses com des de la Generalitat Valenciana”. En aquest sentit, ha avançat que des de la corporació va a crear-se un grup de treball de municipis cap a l’agroecologia dins de la Xarxa de Municipis Valencians Cap a la Sostenibilitat”, i ha posat èmfasi en el suport de la Diputació “a la creació d’horts urbans amb una clara tendència cap a la producció ecològica”. Així mateix, també ha posat de rellevància que “s’està treballant en la confecció d’una plataforma informàtica que unifique tots els bancs de terres municipals per a facilitar l’accés dels interessats a la terra disponible de les comarques valencianes”, ha apuntat.

En última instància, Maria Josep Amigó s’ha compromès a col·laborar en el desenvolupament de moltes de les actuacions incloses al Pla Valencià de la Producció Ecològica. Per això, “des de la Diputació estem en estreta comunicació amb els servei d’agricultura ecològica de la Conselleria per tal de donar suport a projectes pilot com el MATER, per l’aprofitament del residu orgànic urbà per a la creació de compost per a l’agricultura ecològica, o el desenvolupament d’accions formatives per empoderar als ajuntaments en matèria d’agricultura ecològica i introduir-la en l’agenda local”, ha conclòs.

 

Pla Valencià de la Producció Ecològica

El I Pla Valencià de la Producció Ecològica (2016-20) està orientat a fomentar la producció, transformació, comercialització i consum de productes ecològics durant els propers quatre anys.

Aquest Pla, elaborat durant els darrers sis mesos per agents del sector, contribuirà a la investigació, la innovació, la formació i la divulgació de la producció ecològica. I s’ha marcat com un dels seus principals objectius, convertir l’actual 6% de superfície de cultiu ecològic en un 20% a la Comunitat Valenciana per a l’any 2020, el que suposarà la cinquena part de la superfície cultivada. A més, pretén duplicar la facturació de producció ecològica actual, passant de 200 milions d’euros a uns 500 milions al llarg del proper quadrienni.

Per aconseguir aquests objectius, des de la Conselleria s’ha elaborat un programa de transició de l’agricultura convencional a l’agricultura ecològica, facilitant la incorporació dels joves agricultors. Com a complement, s’implantaran mòduls d’agricultura ecològica als instituts, escoles de capacitació agrària i universitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =