25n
25N
25N

María José Salvador serà vicepresidenta de les Corts i Manolo Mata repetirà com síndic del PSPV en Corts

PSPV

María José Salvador serà vicepresidenta de les Corts i Manolo Mata repetirà com síndic del PSPV en Corts
15/05/2019 -

L’actual consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració Del Territori, María José Salvador, serà la persona proposada pel PSPV per a ocupar la vicepresidència de les Corts, mentre que Carmen Martínez, que ha ocupat aqueix càrrec en l’última legislatura, tindrà un paper més polític com a adjunta del síndic, càrrec que repetirà Manolo Mata.

Així ho ha acordat la Comissió Executiva Nacional en la reunió que han mantingut en la seu del PSPV, en la qual s’han perfilat els encarregats de posar veu al grup en les Corts durant els pròxims quatre anys. Així, Mata estarà acompanyat per tres adjunts: Carmen Martínez, Alfred Boix i Sabina Escrig.

Sobre la proposta per a situar a Salvador en la Mesa de les Corts, el sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha explicat que es reconeix així la labor que ha exercit en la conselleria, que ha sigut “espectacular, amb unes lleis que les futures generacions agrairan”, com la Llei d’ordenació del territori, urbanisme i paisatge de la Comunitat (LOTUP) o les de protecció del litoral i l’horta, a més d’haver hagut d’afrontar “molts dels excessos del PP, pagant les ajudes a l’habitatge”.

Segons ha indicat, aqueix lloc en la Mesa “en un parlament tan complicat com aquest” suposa una labor “importantíssima”. Atés que tots dos càrrecs són incompatibles, ha assenyalat Mata que després de la seua previsible elecció aquest dijous en la sessió constitutiva de les Corts deixarà de ser consellera i el president, Ximo Puig, assumirà les seues funcions, com ja va fer durant el seu permís de maternitat. “Més o menys hem respectat el treball que ha fet tothom i és una aposta clara de futur”, ha subratllat.

També ha insistit sobre la composició de la Mesa que el seu grup “mai votarà a una persona tèrmit de la democràcia per a cap càrrec d’una institució valenciana” pel que “si Vox vol estar en ella, ha de parlar amb PP i Ciutadans, i si li voten estarà”.

En la reunió de la direcció, ha assenyalat el socialista, s’han avaluat “14 o 15 noms per a les successives taules de negociació que puga haver-hi del pacte del Botànic”.

De la taula negociadora per al futur pacte de govern formaran part la secretària d’Acció Electoral, Toñi Serna; el secretari de Relacions Institucionals i Acció Territorial, Carlos Fernández Bielsa; el secretari de Preparació del Futur, Francesc Colomer; la secretària de Ciutadania i Valors Republicans, Ana Barceló; la secretària de Creixement i Ocupació, Blanca Marín; la secretària de Justícia Social, Concha Andrés; la secretària d’Igualtat, Rosa Peris; el secretari de Valencianisme i Federalisme, José Chulvi, i la secretària de Medi Ambient i Infraestructures, Sandra Martín.

També estaran en ella la presidenta del partit, Juana Serna, Alfred Boix, Ciprià Císcar, Arcadi España, Inma Sánchez, María Diago i María José Salvador.

Segons el calendari que manegen, fins al 28 o 29 de maig es realitzarà l’avaluació del Botànic, quins aspectes cal millorar quant a arquitectura institucional, on s’han comés errors i quins “protocols pot haver-hi per a la convivència de diverses posicions en alguns assumptes”.

Entre el 29 de maig i la investidura, que podria ser entorn del 7 o 8 de juny, es podrà definir ja “clarament” una taula de calendari, de programa, d’arquitectura institucional i de concretar qui formaran part del govern, “que al cap i a la fi és una decisió del president”, ha conclòs Mata.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − dos =