25n
25N
25N

Marenostrum segueix avant amb el festival malgrat l'informe negatiu de la conselleria de Medi Ambient

Des de Medi Ambient consideren que el festival Marenostrum podria tindre un impacte negatiu per al Parc Natural de l’Albufera

Marenostrum segueix avant amb el festival malgrat l'informe negatiu de la conselleria de Medi Ambient
11/07/2019 -

La sisena edició de Marenostrum Xperience segueix avant. Els dies 12 i 13 de juliol, la Sala Canal de Pinedo acollirà un dels majors festivals de música electrònica, malgrat l’informe negatiu que s’ha emés des de la conselleria de Medi Ambient. En un comunicat emés pels promotors del festival expliquen que “fa més de dos mesos, presentarem tot el projecte tècnic que contempla les mesures de seguretat adoptades per a celebrar l’esdeveniment amb totes les garanties per als 6.000 assistents confirmats“.

No obstant això, d’acord amb l’informe de conselleria, no seria suficient. I és que consideren que “l’impacte és negatiu per al Parc Natural de l’Albufera“, al mateix temps que afigen que “el festival excedeix l’ús per al qual la sala té llicència”.

Des de l’organització del festival es mostren desconcertats, ja que, asseguren, que “es compta amb un dispositiu de seguretat de més de 50 persones, així com més d’un quilòmetre de tanca sense permetre l’accés a camps adjacents, per la qual cosa no pot haver-hi afecció a l’avifauna“. Així mateix, especifiquen que “per a evitar contaminació lumínica, s’ha comunicat que no hi haurà focus de llum orientats cap amunt”.

Per a acabar, han volgut traslladar, amb el comunicat, un missatge de tranquil·litat per a tots els assistents. “No entenem per què es genera aquesta incertesa a escassos dies i hores de la celebració de l’esdeveniment, quan des del principi hem informat, amb tota precisió, a les autoritats competents i, fins hui, tots els informes han sigut favorables”.

Marenostrum Xperience s’enfronta a una situació semblant a la qual es van enfrontar els organitzadors de les Paelles Universitàries, que van decidir seguir avant amb el festival malgrat no disposar encara dels permisos necessaris. De moment, aquest festival obrirà les seues portes demà a la Sala Canal de Pinedo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + dotze =