25n
25N
25N

Marco sobre el pressupost d'À Punt: "Si ens quedem amb 55 milions hauríem de retallar coses engegades"

Reitera que es necessiten més recursos per a oferir un servei adequat, “tan necessari com qualsevol un altre” per als valencians

Marco sobre el pressupost d'À Punt: "Si ens quedem amb 55 milions hauríem de retallar coses engegades"
01/10/2018 -

La directora general de la Societat Valenciana de Mitjans de comunicació, Empar Marco, ha indicat aquest dilluns que si À Punt, la nova radiotelevisió pública valenciana, es queda en 2019 amb el seu actual pressupost de 55 milions d’euros, en lloc d’aproximar-se als prop de 69 que planteja l’avantprojecte aprovat pel Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), s’haurien de “retallar” algunes iniciatives posades ja en marxa.

Així mateix, ha estimat que un pressupost de 55 milions per a gestionar i mantindre un servei públic de qualitat i amb els continguts que es pretenen “és molt just”, per la qual cosa ha reiterat que es requereixen més recursos. Al seu torn, Marco, que s’ha pronunciat així després de la presentació de la nova programació de la ràdio d’À Punt, ha considerat que es tracta d’un servei tan necessari com qualsevol un altre, com l’àrea de salut, com l’àrea educativa”.

“Si ens quedàrem en els 55 milions hi hauria algunes coses que hauríem de retallar, això és una evidència. No podríem assumir tantes coses com volem fer. Això és així i ho sap tothom. No és cap novetat per a ningú”, ha manifestat. “Tothom ha de ser conscient perquè no arribem”, ha agregat, a més de destacar que 2019 serà “un any electoral” i que per açò hi haurà “molts més gastos”.

Marco ha ressaltat que l’augment que es demana per al pròxim any es troba dins de la “forqueta” establida. “Parlem del 0,35 per cent, no del 0,6. La forqueta va del 0,3 al 0,6 i estem demanant el 0,35 per cent”, ha precisat la responsable d’À Punt.

Igualment, ha destacat que la petició que fa de comptar amb més recursos “no és res nou” sinó una cosa que ja va assenyalar “fa temps”. En aquesta línia, ha exposat que per a “mantindre els mitjans públics, si volem ser creatius i obrir els platons que necessitem, fer programes informatius i altres coses, necessitem una mica més de pressupost”.

Preguntada per la postura expressada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, de descartar un augment del pressupost d’À Punt per a 2019, la directora general ha respost que el cap del Consell “el que ha dit és el normal, que hi ha moltes àrees que requereixen més pressupost”. “No ha dit res més que això. I s’haurà de resoldre d’alguna manera. Ja ho resoldran. La nostra obligació és treballar i punt”, ha plantejat.

D’altra banda, preguntada per si les retallades que podrien fer-se afectaria el personal, Empar Marco ha assegurat que “en matèria de personal no se’n va a retallar en absolut gens ni mica”. Ha agregat que quan es va aprovar en Les Corts el pressupost actual es va fer “sabent qual era el pressupost de 55 milions i qual era el capítol un”, de personal.

“En el capítol un sabien perfectament quants diners hi havia i quant personal hi havia. I estava aprovat, el personal i el pressupost”, ha declarat, al mateix temps que ha reiterat que quedar-se amb 55 milions “suposaria no poder donar el servei públic” que es busca. “La gent ha d’entendre que ací hi ha unes necessitats bàsiques que mantindre. Xarxes socials, web, ràdio, televisió, això menja molts recursos”, ha asseverat.

A continuació, ha recordat que quan À Punt va arribar a les dependències de l’antiga Canal 9 es va haver de “renovar tota la tecnologia” i escometre obres en dependències com “l’estudi 3 d’informatius” per estar “obsolet”, així com preveure inversions per a “modernitzar” els sistemes de control o mantindre l’edifici, que és “molt car” i que compta amb “sistemes elèctrics i d’aire condicionat de fa trenta anys”.

“Tot això són diners. Tot això requereix una inversió”, ha insistit. Ha repetit que s’ha de “ser conscient” d’açò i ha parlat de projectes previstos com la “autodescripción” o la traducció a “llenguatge de signes” i d’iniciatives com “comprar bons productes de qualitat” i mantindre amb les productores una relació de “lleialtat” que assegure que es pague bé a la gent”.

TREBALL PER A TINDRE RECURSOS PROPIS

“Volem fer-ho tot. Som ambiciosos perquè crec que que ho hem de ser”, ha agregat Marco, que ha defès la necessitat d'”apostar” pel servei públic de radiotelevisió a la Comunitat Valenciana. “Si s’ha d’apostar una mica menys perquè tots anem molt justs, doncs una mica menys. Nosaltres ens espavilarem per buscar recursos però estem demanant molt poc”, ha matisat.

La directora general ha ressaltat que en À Punt es treballa “molt” per a rebre ingressos, com els comercials, no procedents del pressupost anual. “Anem a treballar molt per tindre recursos propis, per descomptat”, ha afirmat.

Per la seua banda, el president de CVMC, Enrique Soriano, que també ha participat en la presentació de la programació de la ràdio, ha explicat respecte als comptes de l’ens públic per a 2019 que després de remetre la corresponent proposta a la Generalitat s’està en espera de “veure qual és el projecte de pressupostos que acabarà presentat” l’Executiu autonòmic.

Respecte a les paraules de Puig de no augmentar els recursos per a À Punt, Soriano ha comentat que aquest “sempre ha manifestat que considerava que calia ajustar el pressupost no solament dels mitjans públics sinó de tota la Generalitat” perquè “en aquests moments les necessitats són importants en tots els àmbits”. Així, ha opinat que la declaració del cap del Consell ha sigut “bastant clara” i “una apreciació que sempre ha realitzat”.

Preguntat per si cap la possibilitat que es retire l’esmena que fixava en un terç del pressupost d’À Punt els gastos de personal, el responsable de la CVMC ha assenyalat que està en la llei i que “haurien de ser Les Corts les que modificaren eixe apartat.

AUDIÈNCIES

Pel que fa a les dades d’audiència d’À Punt i la data en la qual es podran conéixer de forma oficial, Marco ha indicat que es començaran a tindre a partir de la setmana que vé”. Així mateix, ha afirmat que es treballa perquè el senyal arribe a tota la Comunitat.

“La gent ha de sintonitzar, ha de conéixer aquest producte i això tarda una mica a vindre. Aspirem a fer-ho bé, al fet que ens coneguen i a poc a poc anirà venint l’audiència i l’anirem fidelitzant”, ha asseverat. Ha assenyalat que els responsables de l’ens no estan “obsessionats, en absolut, per les audiències”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + divuit =

Informacion coronavirus