25n
Orgull
Orgull

Una marxa de bicicletes recorrerà València per a lluitar per la inclusió dels malalts d'epilèpsia

E.P

Una marxa de bicicletes recorrerà València per a lluitar per la inclusió dels malalts d'epilèpsia
09/09/2018 -

Diumenge que ve 16 de setembre, una marxa de bicicletes recorrerà el centre de la ciutat de València amb motiu del XXII Dia de la Bicicleta de València sota el lema ‘Pedalegem per la inclusió social‘, un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de València i la Fundació Esportiva Municipal amb la col·laboració d’El Corte Inglés i el Bici-Club València, segons ha anunciat l’Associació d’Epilèpsia de la Comunitat Valenciana (Alce) en un comunicat.

La recaptació íntegra de l’euro solidari de la inscripció es lliurarà a ALCE, que està formada per persones amb tot tipus d’epilèpsia i els seus familiars. Amb aquests fons l’associació pretén desenvolupar diferents programes dirigits a aconseguir la inclusió social de les persones amb epilèpsia i a millorar la qualitat de vida d’aquestes i de les seues famílies.

El recorregut, d’aproximadament 7,5 quilòmetres, arrancarà en el Passeig de l’Albereda a les 10.00 hores, per a creuar el pont d’Aragó i enfilar la Gran Via Marqués del Túria, carrer Russafa, Colón contra direcció a l’habitual fins a arribar a la Glorieta, carrer de la Pau, Sant Vicent, Plaça de l’Ajuntament, Marqués de Sotelo, Xàtiva i Guillem de Castro. Seguirà per la marginal dreta per Blanqueries per a creuar novament el riu pel pont del Real i tornar a l’Albereda.

A l’esdeveniment assistirà la regidora d’Esport del consistori, Maite Girau, el director de comunicació del Corte Inglés, Pau Pérez Rico, i els components del Bici-Cub de València i encapçalaran aquesta marea solidària ciclistes invidents de l’ONCE en els seus tàndems amb voluntaris. Al final del passeig hi haurà sorteigs, activitats infantils i exhibicions gratuïtes.

Des d’ALCE han destacat la importància de “no desvincular epilèpsia i esport perquè sovint s’impedeix a les persones amb epilèpsia participar en esports a causa de la por, sobreprotecció i falta de coneixement sobre els beneficis i els riscos associats”.

Segons ha explicat l’associació, les dades disponibles indiquen que l’activitat física i la participació activa en esports pot ajudar a controlar les crisis, a més de tenir altres beneficis psicosocials i de salut sempre tenint en consideració la freqüència de les crisis i les degudes precaucions, com no fer esport en solitari i evitar esports de risc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 5 =