25n
25N
25N

La marxa 0,25k visibilitza a València el dany cerebral adquirit

La marxa 0,25k visibilitza a València el dany cerebral adquirit
26/10/2019 -

Més de 200 persones han marxat aquest dissabte a València en la 0,25K de l’associació Nova Opció, una iniciativa que pretén visibilitzar el Dany Cerebral Adquirit i els reptes als quals s’enfronten les persones afectades en la seua vida quotidiana.

Amb motiu del Dia Nacional del Dany Cerebral Adquirit, més de 200 persones, entre afectats, famílies, personal dels centres de dia de l’entitat, runners i personalitats públiques, han participat en la marxa simbòlica, en un context lúdic i reivindicatiu, ha explicat Nova Opció en un comunicat.

Els participants han recorregut els 250 metres del perímetre de la font dels Jardins del Palau de la Música per a visibilitzar el Dany Cerebral Adquirit i els reptes als quals s’enfronten les persones afectades en la seua vida quotidiana. En acabar ha tingut lloc la lectura del manifest de Federació Nacional de Dany Cerebral Adquirit (Fedace) a través del qual s’ha reclamat que es desenvolupe l’Estratègia Nacional d’Atenció al Dany Cerebral Adquirit, entre altres demandes.

El Dany Cerebral Adquirit és la primera causa de discapacitat permanent a Espanya amb més de 400.000 persones afectades a nivell estatal i més de 56.000 en la Comunitat Valenciana, la segona autonomia en nombre de casos.

La jornada de celebració del 26 d’Octubre, Dia Nacional del DCA, ha començat a les 11.30 hores als Jardins del Palau de la Música amb diverses activitats infantils, un rasclet solidari i la recollida de dorsals. A les 11.50 ha donat principi la marxa simbòlica 0,25K que ha envoltat la font del Palau de la Música.

Entre els assistents es trobaven la Directora General d’Assistència Sanitària, Mariam García Layunta, i el síndic del PSPV-PSOE en les Corts Valencianes, Manuel Mata. En representació de l’Ajuntament de València han acudit el regidor delegat de Salut i Consum Responsable, Emiliano García; la regidora del Grup Municipal Popular, Marta Torrado, i el regidor del Grup Municipal Ciutadans, Francisco Javier Copoví.

El president de Nova Opció, Pablo Álvarez, ha mostrat l’agraïment de l’associació pel suport rebut en aquesta marxa per a visibilitzar el Dany Cerebral Adquirit. “Aquests 15 minuts de marxa donen una mostra de les dificultats, no sols de mobilitat sinó també cognitives, a les quals s’enfronten les persones amb DCA en el desenvolupament de la seua vida diària”, ha afegit. La jornada de celebració ha continuat amb un espectacle infantil de màgia i ha finalitzat amb la intervenció de la batucada Kultrún.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =