25n
25N
25N

Marc Granell distingit amb el premi Miquelet d’Honor 2016

El poeta i membre de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València rep aquest dissabte el reconeixement a la seua trajectòria cívica i literària amb el guardó que lliura la Societat Coral el Micalet de València

Marc Granell distingit amb el premi Miquelet d’Honor 2016
27/11/2016 -

El poeta i membre de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, Marc Granell (València, 1953), serà reconegut hui amb el premi Miquelet d’Honor individual, que concedeix la Societat Coral el Micalet, en reconeixement als seus poemes en llengua valenciana, traduïts a diversos idiomes, i el seu compromís cívic en defensa de les llibertats democràtiques i identitàries de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, el Miquelet d’Honor col·lectiu serà per a la falla Arrancapins, pel seu lligam amb el poble valencià, el seu suport als fallers objectors i insubmisos i la recuperació del folklore tradicional, entre altres coses.

Els premis Miquelet d’Honor de la Societat Coral el Micalet es crearen l’any 1988 per homenatjar les persones o entitats que per la seua trajectòria cívica i/o cultural havien destacat en la defensa de la identitat valenciana i el redreçament de la Comunitat Valenciana.

 

Granell, el poeta que eludeix els tòpics

L’obra poètica de Marc Granell s’estén durant quatre dècades i representa una visió personal molt valuosa i coherent en el conjunt de la poesia catalana contemporània. Això és un fet que, alhora, comporta un impuls i un prestigi significatiu per als poetes i, en general, per als escriptors valencians dels nostres dies.

Amb més d’una vintena obres de poesia, inclosa la poesia infantil, amb Granell es pot accedir a una veu que clarament fertilitza tant les realitats del país on viu com els somnis que persegueix. El poeta ha absorbit, sense exhibició, la tradició humanista que emana de la cultura europea compromesa en contra de totes les formes d’opressió. El seu llenguatge amb precisió d’imatges i d’afectes està marcat per una eficaç ironia que feliçment no deixarà de fer lectors.

Granell ha escrit sempre contra els paranys de les aparences, contra les disfresses, contra la consciència còmoda i, sobretot, reflecteix el dolor humà, l’amor, la injustícia, la mort i la guerra. Eludir els tòpics i qüestionar els llocs comuns és el gran atractiu que proporciona la lectura dels seus versos, que sens dubte contribueixen a fer, juntament amb altres aportacions, del temps de la Comunitat Valenciana un temps més nostre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 9 =