25n
25N
25N

La Marató 2019 deixa a València vora 23 milions d'euros en despesa turística

La Marató 2019 deixa a València vora 23 milions d'euros en despesa turística
28/02/2020 -

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha participat hui a la presentació de l’informe de l’impacte econòmic de la Marató València 2019, prova que es va celebrar el passat 1 de desembre i que ha generat una despesa turística de prop de 23 milions d’euros, “xifra rècord” que suposa un 29% més que en l’edició de 2018. A més l’impacte total sobre el PIB i ocupació ha sigut de 15,9 milions d’euros, un 20,5% més que en 2018. L’acte que ha tingut lloc en el Saló Hotel SH València Palace i en el qual Bernabé ha valorat “molt positivament” un informe que “serveix perquè tots els sectors de la ciutat siguen conscients del que suposa un esdeveniment com aquest per a tots i totes”.

“Si la ciutat de València s’ha convertit en una referència internacional per a celebrar esdeveniments esportius, és en part per les coses ben fetes en la Marató València”, ha remarcat la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, qui ha reconegut que “estem intentant que l’abast d’aquest esdeveniment siga més que esportiu i arribe a tots els àmbits de la ciutat”. “Les dades no poden ser millors, l’escalada d’ascens imparable de la Marató i la seua repercussió econòmica de la ciutat està aconseguint uns estàndards d’excel·lència”, ha prosseguit Bernabé, qui ha assegurat que “aquestes xifres ens han d’animar a entendre València com a ciutat òptima per a celebrar esdeveniments esportius de primer ordre”.

L’organització del considerat com el millor marató d’Espanya i d’un dels millors del món va destinar un total de 5.406.657 euros a la celebració de l’esdeveniment, la qual cosa significa que cada euro invertit es va traduir en 4,2 euros en despesa turística realitzada pels corredors i les corredores, així com els seus acompanyants. Així ho ha revelat l’Informe d’Impacte Econòmic de l’Institut Valencià de Recerques Econòmiques (IVIE). L’increment dels i les participants, un 4% més que en 2018 entre la Marató i la 10K València Trinidad Alfonso, ha afavorit que s’arriben als prop de 23 milions d’euros de despesa turística dels quals un 42,6% es va destinar a allotjament, un 31,4% es va emprar en alimentació, un 9,5% en transport, un 9,3% en despeses en botigues, i la resta en oci i altres conceptes.

IMPACTE EN EL PIB I OCUPACIÓ

Un esdeveniment que “no sols és molt rendible per a la ciutat en termes turístics, sinó que a més costa poc tenint en compte la magnitud de l’impacte que té en el PIB i ús de l’economia valenciana”, ja que l’organització ha suposat un impacte total sobre l’economia valenciana de 15,9 milions d’euros en termes de renda (sous i salaris), un 20,5% més que en l’edició de 2018.

Pel que fa a la repercussió sobre l’ocupació, la Marató València 2019 va generar l’equivalent a 524 treballs a temps complet a l’any, un 22,1% més que l’any anterior. En paraules de Joaquín Maudos, director de l’estudi, “les xifres han aconseguit valors màxims pel que fa al benefici que la marató deixa en l’economia valenciana en termes de renda i ocupació, consolidant l’efecte multiplicador d’anys anteriors”.

Així mateix, l’IVIE ha conclòs que també millora la satisfacció del corredor i de la corredora de la Marató de València. En les enquestes realitzades a un total de 6.229 participants, la nota mitjana de satisfacció global ascendeix a 8,9 punts sobre 10 (8,8 en 2018), i més del 75% han qualificat a la Marató amb excel·lent. De tots ells i elles, el 98,6% recomanaria a altres persones participar. Els elements millor valorats han sigut l’entrada a meta en la passarel·la sobre l’aigua de la Ciutat de les Arts i les Ciències, l’animació, el recorregut o la “rapidesa” del procés de recollida del dorsal i la borsa del corredor.

“La Marató València genera un gran valor afegit a la ciutat, no sols per l’impacte econòmic que produeix sinó també perquè la situa entre una elit de ciutats globals que tot turista, esportista o no, vol visitar”, ha incidit l’investigador de l’IVIE Joaquín Aldás, coautor de l’estudi. Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, ha valorat “l’esforç de les institucions públiques, que a més de l’aportació econòmica posen els carrers i la Policia” i contribueixen a “fer de la Marató València un esdeveniment ambiciós amb objectius a curt, mitjà i llarg termini”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 3 =