25n
25N
25N

La mar, protagonista de la nova campanya per a conscienciar sobre el bon √ļs de la xarxa de sanejament de Val√®ncia

La mar, protagonista de la nova campanya per a conscienciar sobre el bon √ļs de la xarxa de sanejament de Val√®ncia
04/06/2021 -

La nostra mar comen√ßa ac√≠” √©s el t√≠tol de la nova campanya de l’Ajuntament de Val√®ncia que, a trav√©s de la regidoria del Cicle Integral de l’Aigua i Acciona – empresa gestora de la xarxa de sanejament de la ciutat – han impulsat per a conscienciar a la ciutadania sobre la import√†ncia de fer un bon √ļs de la xarxa de sanejament. I √©s que cuidar els xicotets gestos quotidians √©s fonamental per a no danyar els nostres ecosistemes. Aix√≠, i d’una manera molt visual, aquesta campanya, que s’emmarca dins del Dia Mundial del Medi Ambient, vol fer visible que, davall de cada embornal, es troba directament la mar mediterr√†nia.

D’aquesta manera, la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Val√≠a, ha ressaltat que “√©s imprescindible que la ciutadania s’implique i siga conscient de l’alt impacte dels xicotets gestos en l’espai p√ļblic per a mantenir cuidada la xarxa de sanejament, ja que qualsevol mal √ļs reverteix directament en el nostre mar i en el nostre medi ambient”. Aix√≠, ha explicat, “cada mascareta, paper, burilla o altres residus que es tiren a la via acaben en la nostra xarxa de sanejament generant un perjudici mediambiental alt√≠ssim, que ens obliga l’Ajuntament a destinar recursos addicionals per al seu manteniment i conservaci√≥”.

Aix√≠ mateix, ha aprofitat l’ocasi√≥ per a assenyalar el paper tan important que juga la xarxa de sanejament: “s√≥n crucials per a la gesti√≥ dels efectes dels episodis de pluges torrencials o gotes fredes, evitant danys materials i mediambientals. √Čs en eixos moments quan la xarxa de clavegueram ha de respondre amb tota la seua capacitat i, per tant, no poden haver-hi elements que l’obstru√Įsquen”. Aix√≠ mateix, cal recordar que, en la Comunitat Valenciana, els episodis de fortes pluges, cada vegada, s√≥n m√©s freq√ľents. Per aix√≤, es torna m√©s important el seu correcte manteniment.

Per part seua, el responsable d’Acciona a Val√®ncia, Carlos Espinosa, ha explicat que “encara que la xarxa de sanejament siga una gran desconeguda per a la ciutadania per estar enterrada sota terra i no ser visible, √©s un servei essencial per al normal desenvolupament de la ciutat i la qualitat de vida de les persones”. “Fa nom√©s tres anys – ha afegit – l’Ajuntament de Val√®ncia va haver de destinar m√©s de 10 milions d’euros per a retirar m√©s de 6.000 tones de residus de la xarxa de clavegueram de la ciutat, sobretot, per l’acumulaci√≥ de productes no adequats per a ser tirats a la xarxa de clavegueram, com les tovalloletes higi√®niques”.

En aquest punt, Espinosa s’ha mostrat contundent a fer una crida de responsabilitat ciutadana: “√©s vital fer part√≠cip a tota la ciutadania en el bon √ļs i la cura dels serveis p√ļblics, com el del sanejament, amb la vista posada en la protecci√≥ mediambiental. La ciutat fa un enorme esfor√ß pressupostari per al manteniment i conservaci√≥ de la xarxa de clavegueram, perqu√® nom√©s l’any passat es van destinar quasi 5 milions d’euros”.

I √©s que com tamb√© ha apuntat la regidora Elisa Val√≠a “estem impulsant pol√≠tiques que alleugen la pressi√≥ que pateix la xarxa de clavegueram de la ciutat en moments de pluges, des d’una visi√≥ de renaturalitzar l’espai p√ļblic que ens ajude a infiltrar l’aigua en el terreny i gestionar-la en origen mitjan√ßant sistemes urbans de drenatge sostenible. I tamb√© amb la construcci√≥ d’altres 7 grans dep√≤sits de tempestes que emmagatzemen l’aigua i ens permeta la seua depuraci√≥ i posterior reutilitzaci√≥”. Aix√≠ mateix, ha recordat que “un bon √ļs permetria que els recursos que ara es destinen a la neteja extra dels col¬∑lectors es pogueren invertir en accions m√©s productives per a la ciutat”.

Acciona gestiona des de 1996 el servei d’explotaci√≥ neteja i conservaci√≥ del Sistema Municipal de Sanejament de la Ciutat de Val√®ncia i garanteix el funcionament de la xarxa de sanejament i de totes les instal¬∑lacions associades, com s√≥n les estacions de bombament d’aig√ľes residuals i pluvials, les estacions depuradores d’aig√ľes residuals, els bombaments de passos inferiors, les comportes de derivaci√≥, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =