caixa popular

Es restaura la maqueta de bronze de la Llotja

Es restaura la maqueta de bronze de la Llotja
21/03/2018 -

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, ha executat els treballs necessaris per a la reinstal·lació de la maqueta de bronze de la Llotja ubicada a la plaça de la Companyia. El monument, que havia sigut objecte de diversos actes vandàlics, ha sigut restaurat i ja llueix en el seu enclavament habitual.

“La defensa del patrimoni de totes i tots els valencians és cosa de totes i tots. Aquest govern municipal té molt clara la necessitat de donar a conéixer el patrimoni històric i cultural de València i també té molt clar que cal defensar-lo. Per això, en el que portem de mandat hem accelerat al màxim les respostes contra els actes vandàlics que malauradament continuen perpetrant-se contra allò que ens singularitza com a ciutat”, ha explicat la regidora Glòria Tello.

A més, Tello ha recordat que amb el Pla de Recuperació del Patrimoni s’han recuperat moltes escultures i fonts de la ciutat i ha destacat iniciatives amb les quals s’ha instat a augmentar la vigilància sobre el patrimoni comú, com ara la que preveu la instal·lació de càmeres de seguretat als entorns dels elements patrimonials amb la consideració de Bé d’Interés Cultural. També ha destacat la importància d’elements com aquesta maqueta de la Llotja, “perquè ajuden a superar els problemes d’accessibilitat al nostre patrimoni per a persones amb diversitat funcional i considerem molt important que, en aquest cas per exemple, persones invidents puguen conéixer molt més de prop com és aquesta joia patrimonial de València que és la Llotja”.

L’element restaurat consta d’un gran bloc de pedra, amb una maqueta en bronze, de dimensions reduïdes i que representa a escala la Llotja, i uns panells explicatius, també en bronze i escrits en braille. Aquests dos elements van ser realitzats al taller de Manuel Real per encàrrec de l’ONCE, que posteriorment els va cedir a l’Ajuntament de València.

La restauració, amb un pressupost total de 16.698 euros, ha permés recuperar en òptimes condicions la torre, la zona lateral amb portes i finestres i els peus del monument; la reposició dels tarongers, els merlets i les gàrgoles, i la neteja de la Llotja, les plaques en braille i el pedestal.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 2 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris