25n
25N
25N

València crea un mapa per a localitzar on comprar productes de l'horta i la mar

València crea un mapa per a localitzar on comprar productes de l'horta i la mar
21/04/2021 -

Hui dimecres les 18 hores, en format digital, tindrà lloc la presentació del projecte “Aliments de l’Horta i la mar per a València. Construint un mapa del sistema agroalimentari municipal”. El projecte, que estarà disponible a la fi d’any, arranca amb un procés participatiu per a co-construir el mapa-guia. Està impulsat per la Regidoria d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta en el marc del Consell Alimentari Municipal. El regidor d’aquesta àrea, Alejandro Ramón, participa, al costat de l’equip coordinador, en l’acte en el qual s’exposarà en què consisteix el projecte, les seues diferents fases, els seus objectius i la forma en la qual la ciutadania pot col·laborar i participar en ell.

Ramón ha afirmat que aquest nou mapa “serà un visor on estiga reflectit tot el sistema agroalimentari municipal d’aquesta ciutat. Amb aquesta eina el que volem és proporcionar a la ciutadania una informació accessible sobre on adquirir productes de l’horta i de la mar, a través de canals curts de comercialització”.

Aquest mapa-guia de recursos públics agroalimentaris, que serà accessible a través del Geoportal de l’Ajuntament de València, té com a objectius localitzar els punts de comercialització d’aquests productes de l’horta i la mar de València, difondre i sensibilitzar sobre el seu consum i visibilitzar les persones que els produeixen. També pretén crear un espai per a la reflexió, al voltant de la importància de consumir aliment de proximitat i comprar en el comerç del barri. Es crearan visites guiades per a conéixer els comerços associats al projecte.

El regidor ha destacat la importància de “posar a l’abast de la ciutadania aquest recurs”, perquè d’una manera còmoda i accessible “puga conéixer qui està produint aquest tipus de productes, on l’està produint, i on els pot adquirir”. El mapa comptarà amb informació detallada dels productors dels productes, nom, foto, direcció, contacte i una breu història de la seua activitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =

museo prehistoria