Tots els barris de València tindran una majoria de carrers limitats a 30 km/h

A través d’un mapa distribuït per l’Ajuntament pot consultar-se les limitacions de velocitat de tota la ciutat

Tots els barris de València tindran una majoria de carrers limitats a 30 km/h
10/06/2019 -

A València hi ha un total de 948 km de carrers, pocs menys dels que separen la localitat valenciana i Santiago de Compostel·la. Uns quilòmetres que, des del dissabte, poden assenyalar-se com a ‘verds’ o ‘rojos’, segons la limitació de velocitat que estableix la Nova Ordenança de Mobilitat; un 75% d’aqueixos espais són ara de velocitat limitada a 30 km/h. Un cartell en els accessos a la ciutat avisarà del nou ‘model’ de ciutat.

El regidor de Mobilitat Sostenible en funcions, Giuseppe Grezzi, va repassar divendres passat, a penes unes hores abans de l’entrada en vigor oficial, nous detalls i aspectes de l’Ordenança de Mobilitat. Des de la sonada prohibició de bicicletes i patinets a circular per les voreres a alguna cosa que afectarà el conjunt de la ciutat: els nous carrers limitats a 30 km/h. Amb un gran mapa sobre un faristol –que pots consultar al final d’aquesta notícia-, Grezzi assenyalava les particularitats d’alguns carrers; a Ciutat Vella no canvia res, tot segueix a 30, mentre que en Regne de València només un dels sentits, el que té un únic carril, rebaixa de 50.

La nova norma disposa de 55 articles que es podran consultar des del portal de Dades Obertes de l’ajuntament de València. També des de qualsevol dispositiu mòbil: molts dels nous senyals que disposarà per la ciutat l’Ajuntament tindran un codi QR. El seu escaneig permetrà llegir l’article concret que afecta el senyal, a més de l’ordenança completa.

El canvi de velocitat afectarà, en alguna mesura, a la gran majoria de carrers de València. És així perquè la norma s’aplica, com va explicar el regidor, en tots aquells carrers “amb menys de dos carrils per a un mateix sentit”. Són aquelles, en definitiva, d’un únic carril o un per a cada sentit, estretes i amb menys visibilitat, comunes anara de les avingudes.

Un exemple de carrer que canviarà la seua velocitat màxima és el carrer Cuenca, en el barri de Patraix. Aquest llarg carrer, que connecta Patraix amb el centre històric i mesura quasi 1,5 km, tenia íntegrament una limitació de 50 km/h. Amb la nova ordenança, només dos trams de 240 i 130 no baixaran als 30; són els únics trams amb més de dos carrils.

Un altre barri en el qual canviarà la realitat és Russafa. Si bé ja hi havia algunes “Zona 30” i carrers en les quals es prohibia anar a més de 30, ara aquest límit pràcticament es generalitza, perquè la majoria dels carrers del barri són d’un únic sentit.

Grezzi va assenyalar que la limitació de velocitat a 50 km/h contindrà, sobretot, grans avingudes i carrers “troncals” amb espai i visibilitat suficient. Es tracta, assegura, d’aconseguir “una ciutat més amable i sostenible”, unit a l’aposta del Consistori per la mobilitat en transport públic i Vehicles de Mobilitat Personal.

Limitació de velocitat carrer per carrer

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + onze =

turismo salou
Torrent semana agricultura
liria