25n
Orgull
Orgull

Un recorregut per la màgia i sàtira de les Falles de Secció Especial

Descobreix on es troben les Falles de Secció Especial de València d’aquest 2021 amb un mapa interactiu

Xisco Navarro

Un recorregut per la màgia i sàtira de les Falles de Secció Especial
03/09/2021 -

València torna a omplir els seus carrers de música, pólvora, indumentària i xurreries. I és que, malgrat la pandèmia del coronavirus, les Falles han tornat de l’1 al 5 de setembre per a tancar el cicle que va estancar el coronavirus. Així, ja s’han proclamat quines són les millors Falles de 2021 i són moltes les persones que es pregunten on estan les Falles de Secció Especial per a situar-les en el mapa.

Aquest dijous, el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, revelava el veredicte del jurat en aquestes Falles atípiques. La Falla Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal va aconseguir el Primer Premi de la Secció Especial i va fer doblet amb el Primer Premi Infantil, però tots els monuments han pogut presumir d’un gran nivell.

En concret, el Segon Premi ha anat per al Pilar i el Tercer Premi per a Exposició- Misser Mascó. Els han seguit, per ordre, l’Antiga de Campanar (Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana), Almirante Cadarso-Conde d’Altea, Na Jordana, Regne de València-Duc de Calàbria, Sueca-Literato Azorín i Cuba-Literato Azorín. En Enginy i Gràcia, Almirante Cadarso-Conde d’Altea s’ha alçat amb el primer, seguit de Regne de València-Duc de Calàbria i El Pilar.

Així, et proposem una ruta pels monuments fallers de València per a descobrir la màgia, sàtira i enginy que cada artista faller i les mateixes comissions han depositat en les seues Falles grans.

Xisco Navarro

Xisco Navarro

Fallas de Secció Especial 2021: Mapa interactiu

Más información: Fallas 2021

Sens dubte, una de les Falles que solen iniciar el recorregut per la Secció Especial és la de Convent Jerusalem i enguany encara ho farà més en haver aconseguit doblet tant en el monument gran com en l’infantil. Es troba al costat de l’Estació del Nord de Renfe i de Plaça d’Espanya, per la qual cosa es troba en una ubicació clau per als qui entren a la capital del Túria des de l’àrea metropolitana.

A partir d’aquest inici, una bona opció, si es vol fer el recorregut en dues etapes, és pujar i passar per la Falla Plaça El Pilar (segon premi), l’Antiga de Campanar (la més allunyada, però amb un quart premi), baixar cap a Na Jordana (sisé premi), Exposició-Misser Mascó (tercer premi) i tornar passant per la plaça de l’Ajuntament, en la qual es troba la Meditadora com a Falla Municipal de 2020 juntament amb altres cinc monuments en aquest atípic any.

La plaça de l’Ajuntament està molt prop de l’Estació del Nord, però també de la zona de Russafa, en la qual es troben la resta de Falles de Secció Especial, molt pròximes entre elles. D’aquesta manera, una bona opció és continuar des de la plaça de l’Ajuntament cap a la Falla Almirante Cadarso-Conde d’Altea, que enguany ha aconseguit el cinqué premi. Cap avall es troba la Falla Regne de València-Duc de Calàbria, Sueca-Literato Azorín (huité premi) i Cuba-Literato Azorín (nové premi).

En aquest sentit, són moltes les persones que també accedeixen a la capital del Túria pel barri de Russafa, en el qual també es pot gaudir de l’encesa de Llums, encara que enguany no ha sigut possible per la pandèmia.

Per tant, una alternativa és realitzar aquest recorregut de manera inversa: Pujar des de Cuba-Literato Azorín cap a Sueca-Literato Azorín, Falla Regne de València-Duc de Calàbria, Almirante-Cadarso-Conde d’Altea; travessar el riu cap a Falla Exposició- Misser Mascó, girar cap a Na Jordana i l’Antiga de Campanar i baixar cap al Pilar i Convent de Jerusalem-Matemàtic Marzal. El fermall d’or pot ser visitar les falles municipals, amb la Meditadora com a símbol de la resiliència del món faller durant la pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − un =