caixa popular

Parcs i Jardins assumeix el manteniment dels arbres del Mercat d'Abastos

Parcs i Jardins assumeix el manteniment dels arbres del Mercat d'Abastos
05/03/2018 -

La regidora de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha explicat que l’Ajuntament s’ha implicat en la reivindicació veïnal històrica sobre els arbres situats a l’interior de l’antic mercat d’abastiments de València, un edifici racionalista i funcionalista amb una decoració historicista local que alberga al seu interior diversos servicis públics com un institut, un centre esportiu municipal, les dependències de la Policia Nacional o la junta de districte municipal.

Soriano ha explicat que, “a més de solucionar el conflicte competencial sobre el manteniment dels arbres, ja que a partir d’ara l’assumim directament des de la regidoria, hem plantat sis palmeres (Trachycarpus fortunei), una espècie de la família de les arecàcies originària de la Xina central i oriental, però plantada com a ornamental arreu de les zones temperades, amb una alta presència als països mediterranis, per la seua bona resistència al fred i a les altes temperatures”.

Es dóna solució així al mal funcionament que registraven des de feia anys els tarongers plantats en aquest espai, que estaven en condicions roïnes donat que un espai tancat a manera d’hivernacle no té les condicions òptimes per al desenvolupament d’aquesta espècie.

El tronc de les palmeres que s’han instal·lat ara assoleix fins a 12 metres d’altura, i queda recobert (totalment o només la part superior) per les beines de les fulles caigudes, el que li dóna un aspecte “pelut”. Les fulles són palmades, amb un limbe d’uns 50 cm de llarg per 75 d’ample. Els seus dàtils són xicotets, de color blau fosc i no són comestibles.

L’Ajuntament, per tant, fa seua la campanya veïnal “Salvem els arbres d’Abastos” i continua la línia de treball encetada fa un any quan la regidoria de Parcs i Jardins va començar les obres per remodelar l’espai de socialització de gossos d’Abastos. Una actuació que va servir com a punt d’inflexió per solucionar el conflicte competencial a l’hora d’assumir el manteniment de diverses zones d’aquest entorn, una qüestió que havia suscitat la reivindicació veïnal des de feia anys.

En el seu origen, el mercat d’Abastos, es va concebre com a mercat de proveïment de mercaderies, per a això es va triar una zona perimetral de creixement urbà, encara que amb el temps el seu emplaçament quedà massa cèntric, havent de ser traslladat a la nova perifèria. Per a la seua definició es va proposar dotar-lo d’una gran quantitat de serveis, comptant, a més dels llocs de venda, amb dependències administratives, pes públic, oficina d’espècies gravades, servici d’inspecció veterinària, estanc, cafeteria, etc., programa amb el qual es va considerar llavors un dels millors mercats d’Europa.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − huit =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris