25n
Orgull
Orgull

Mans Unides València alfabetitza i forma en oficis a més de 1.000 dones i joves a Mauritània

26/08/2019 -

Mans Unides València i parròquies de les localitats valencianes d’Alaquàs i Loriguilla col·laboren en un projecte per a reforçar la formació de 1.000 dones i joves en un municipi de la República Islàmica de Mauritània en el qual la dona manca d’accés a recursos productius i la meitat dels joves de 15 a 25 anys no sap llegir ni escriure.

La iniciativa es durà a terme en el municipi de Donar Naim, comuna urbana de Nouakchott, que compta amb “una població molt jove amb més de 144.043 habitants i on les activitats econòmiques són quasi nul·les i les infraestructures educatives quasi no existeixen”, segons fonts de Mans Unides València.

El projecte millorarà la capacitació d’un miler de dones i 40 joves en educació financera, gestió associativa, cohesió de grup, oficis, així com en alfabetització funcional, la qual cosa beneficiarà de manera indirecta a les seues prop de 7.000 familiars.

Així mateix, amb aquesta iniciativa “s’afavorirà el descens de la violència juvenil, les desigualtats de dones i joves en l’accés a serveis bàsics i, en definitiva, que aquestes dones, molt vulnerables, reduïsquen la seua situació de pobresa”, han precisat les mateixes fonts.

Igualment, el projecte de Mans Unides contempla el suport de quatre formadors, dues animadores i un responsable de les activitats destinades a aquest col·lectiu a més d’un formador per a aconseguir la inserció laboral sostenible dels joves.

A Donar Naim, amb una cobertura sanitària i una xarxa d’aigua insuficient i on el transport comunitari no existeix, “les joves abandonen les escoles per a ajudar les seues mares en les tasques domèstiques i en les activitats econòmiques informals”.

No obstant això, el col·lectiu femení “té una gran capacitat d’agrupar-se amb els seus familiars pròxims i aquests agrupaments de dones són el seu lloc de trobada en els quals preval la solidaritat i la socialització, els proporciona oportunitats d’accés a la informació i al crèdit”.

Quant als joves, “l’atur, a causa de la seua falta de qualificació, els porta al consum de droga, robatoris, agressions sexuals i criminalitat”.

Càritas Mauritània ha sol·licitat ajuda a Mans Unides per a donar continuïtat a un projecte anterior per a enfortir els assoliments aconseguits en una primera fase de cooperació en el marc de l’habilitació de dones i joves a través d’un nou programa d’acció per a consolidar les capacitats adquirides.

La viabilitat del projecte està garantida pel personal especialitzat i pel compromís i col·laboració participativa d’autoritats municipals de Donar Naim, d’institucions de la comuna de Nouakchott, per l’ajuda d’altres actors públics i privats, i pel pla de microcrèdits perquè les dones i joves als quals accedeixen per a desenvolupar activitats generadores d’ingressos d’autoocupació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + nou =