25n
25N
25N

Manises i Godella recorren la sentència del TSJCV sobre Port Mediterrani

Manises i Godella recorren la sentència del TSJCV sobre Port Mediterrani
22/01/2020 -

Els Ajuntaments de Godella i Manises (València) han presentat un recurs contra la sentència del Tribunal de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) del 8 d’octubre de 2019 referida al projecte de centre comercial Port Mediterrani (modificat posteriorment a Intu Mediterrani) en considerar que “vulnera la legislació sobre avaluació ambiental”.

Segons han informat en un comunicat, en la sentència se cita aqueixa llei d’avaluació ambiental, que disposa que l’òrgan promotor ha d’identificar, descriure i avaluar els possibles efectes significatius sobre el medi ambient que puguen derivar-se, entre ells l’alternativa zero, és a dir, la no realització del programa o pla urbanístic, una situació que els recurrents consideren que “no s’ha dut a terme per part de les promotores de l’obra”.

Manises i Godella entenen que “s’està privant a l’Administració, com a òrgan ambiental, al fet que es pronuncie sobre la idoneïtat del macrocentre comercial”.

Des que es va presentar el projecte de centre d’oci a Paterna tots dos ajuntaments s’han mostrat contraris al mateix argumentant que “danyarà el comerç local dels nostres municipis i de les localitats veïnes”.

“Hem de defensar l’economia de proximitat, la que beneficia directament als nostres ciutadans”, ha explicat l’alcalde de Manises, Jesús Borràs. Per part seua, l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, ha recordat que la comarca “està col·lapsada per la quantitat de centres comercials que existeixen”, la qual cosa “contrasta amb la necessitat de preservar els pocs paratges verds i boscosos que tenim, com és el cas dels Moles”.

Els dos alcaldes de Compromís han explicat que l’escrit de preparació al recurs de cassació es va presentar dimarts passat 21 de gener. L’Advocacia de la Generalitat Valenciana ha anunciat també que recorrerà la sentència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 5 =