25n
25N
25N

Manises tramita la creació d’una empresa pública

Manises tramita la creació d’una empresa pública
05/01/2018 -

L’Ajuntament de Manises va aprovar en l’últim ple, celebrat el passat dijous 28 de desembre de 2017, l’inici de la tramitació per a la creació d’una empresa mercantil de capital públic.

L’objectiu és gestionar determinats serveis municipals com el manteniment de zones verdes, piscines, cicle integral de l’aigua, aparcaments o empreses de neteja, actualment contractats a empreses privades, amb la finalitat de millorar la qualitat i la satisfacció ciutadana, així com compensar les deficiències que les empreses privades presenten en la gestió d’aquestes qüestions.

D’aquesta manera el consistori evitarà els problemes que en els últims mesos, i per diverses circumstàncies, han derivat en conflictes judicials i econòmics indesitjats, o fins i tot, en l’abandó de la prestació per part de les empreses privades contractades. I han derivat, en alguns casos, en l’assumpció indesitjada d’obligacions econòmiques molt elevades.

Amb la creació d’aquesta societat mercantil, amb un únic accionista íntegrament municipal, es pot prestar de forma directa un servei públic local, i a més, es pot actuar en el mercat de béns i serveis en competència amb el sector privat, per tal de cobrir les necessitats socials i vetllar per l’interés general, a causa del caràcter públic del seu únic accionista.

Els avantatges d’aquesta societat mercantil pública sobre l’empresa privada són: l’agilitat i rapidesa a l’hora de reaccionar davant la demanda ciutadana; l’eficiència en la qualitat i quantitat de serveis prestats als ciutadans, així com l’estalvi econòmic en la gestió dels serveis; els avantatges fiscals que aquestes societats presenten; i la possibilitat d’obtindre recursos de finançament extern, evitant així, no dependre exclusivament del finançament públic.

“La creació d’aquesta empresa pública s’havia convertit en una necessitat per a Manises perquè hi havia deficiències a corregir en la prestació d’alguns serveis municipals de la ciutat, ja que l’objectiu principal d’aquesta societat mercantil serà dotar a la ciutadania d’una major qualitat de vida, a més de fomentar valors com la transparència i participació que han de guiar l’activitat municipal”, segons paraules del regidor de Serveis Públics de l’Ajuntament de Manises, Carles López.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa