caixa popular

Manises s'adhereix al Pla Edificant de la Generalitat

Manises s'adhereix al Pla Edificant de la Generalitat
19/01/2018 -

L’Ajuntament de Manises va decidir en la sessió plenària de desembre de 2017 adherir-se al Pla Edificant de la Generalitat, que té com a objectiu la millora i adequació de les instal·lacions educatives locals per a convertir-les en unes infraestructures de qualitat.

Per a participar en aquest pla de col·laboració, l’Ajuntament de Manises realitzarà les memòries econòmiques necessàries per a la valoració de les necessitats en matèria d’educació que tenen els centres escolars municipals. Tant en necessitats constructives, com de material o de qualsevol altra índole inherent a la millora de condicions dels col·legis de Manises i el seu sistema educatiu.

Per a dur a terme el Pla Edificant, la Generalitat ha incrementat de forma rellevant, en els seus pressupostos, la dotació per a inversions en infraestructures educatives, passant de destinar 57,3 milions d’euros en 2015, als 133.400.000 d’euros en l’exercici 2017.

Aquesta política d’inversions té dos objectius principals. D’una banda, l’impuls de la construcció de nous centres docents públics, i per un altre, la millora dels existents amb intervencions de caràcter integral a través de rehabilitacions, ampliacions i millores de tot tipus en centres de totes les etapes educatives.

Per a realitzar l’adequació de les infraestructures públiques educatives a les necessitats i demandes dels ciutadans, la Generalitat va fer públic, a gener de 2016, el Mapa d’Infraestructures Escolars, on es detallaven les actuacions prioritàries de construcció de nous centres, i d’ampliació i adequació en uns altres, amb la doble finalitat de disposar d’una oferta adequada de llocs escolars, així com eliminar els barracons existents.

Per a la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Manises, Pilar Molina, «és una vella reivindicació dels ajuntaments poder projectar i executar les instal·lacions que per llei ens correspon mantenir. El més nou és que es compta amb tota la comunitat educativa mitjançant els acords dels Consells Escolars de centre on ells mateixos poden participar i aportar la seua opinió sobre quin tipus d’inversió és prioritària en el seu mateix centre».

La Generalitat també va posar de manifest la necessitat d’establir vies de cooperació entre les diferents administracions públiques territorials implicades, que permeten sumar els esforços de l’Administració de la Generalitat i d’aquelles administracions locals que així ho manifesten. Amb l’objectiu comú de crear una oferta educativa que compte amb les infraestructures necessàries mitjançant la realització de les inversions arreplegades en el Mapa d’Infraestructures Educatives.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris