25n
25N
25N

Manises organitza multitud d'activitats per a celebrar el Nadal

Manises organitza multitud d'activitats per a celebrar el Nadal
18/12/2017 -

L’Ajuntament de Manises ha preparat les seues tradicionals activitats de Nadal, les quals tindran lloc des del pròxim 19 de desembre fins al 5 de gener de 2018. Dur a terme aquesta iniciativa ha sigut possible gràcies a la col·laboració de les Regidories de Festes, Joventut, Cultura, Comerç, Mercats i Promoció del Valencià (Aviva) de l’Ajuntament de Manises.

Seguint amb les propostes dels últims dos anys, el consistori manté les campanyes tradicionals del municipi: les bústies de Reis, del 18 de desembre al 4 de gener, i de 9.30 a 13.30 h, a la Casa de la Cultura; els Mercats Municipals; la Cavalcada de Reis el 5 de gener a les 17.30 h, hora en què els Reis arribaran a l’estació de metro Manises; i la recepció dels Reis a la plaça Rafael Atard quan acabe la cavalcada, on tot el que s’acoste podrà arreplegar el seu regal i fer-se una foto amb els Reis.

La cavalcada, en la qual participaran diverses associacions i col·lectius de Manises, començarà a l’avinguda dels Tramvies; anirà cap al carrer Mestre Guillem, Blasco Ibáñez, Masia de la Cova, Dos de Maig, Molí de la Llum; i acabarà a la plaça de Rafael Atard.

A més, des de l’Ajuntament s’han preparat activitats perquè els xiquets gaudisquen d’aquestes festes, així com per ajudar els pares i les mares durant les festes escolars. Per això, l’Ajuntament ha tornat a organitzar l’escola de Nadal per a xiquets de 6 a 11 anys. Els dies 28 i 29 de desembre, i el 3, 4 i 5 de gener, l’edifici Manises Jove estarà obert de 9.30 a 13.30 h, perquè xiquets i xiquetes puguen passar uns matins divertits amb activitats nadalenques (cal inscriure-s’hi prèviament a Manises Jove).

A l’Auditori Germanies també s’han organitzat diverses activitats. En primer lloc, el 22 de desembre a les 19 h, es representarà l’obra teatral «Una Navidad movida», l’entrada del qual serà lliure. Seguidament, del 26 al 29 de desembre, s’ha organitzat el tradicional cinema de Nadal amb les següents projeccions, una per dia i en aquest ordre: «Frozen», «Animales fantásticos y dónde encontrarlos», «Pesadilla antes de Navidad» i «Avatar», totes a les 18 h, també amb entrada lliure. Finalment, al gener, es realitzarà la projecció de la pel·lícula infantil «Tadeo Jones 2: el secreto del Rey Midas» amb motiu del Cinema de Comerç. La projecció serà els dies 2, 3 i 4 a les 18 h, i el 5 de gener a les 12 h, i les entrades seran gratuïtes amb compres en el comerç tradicional i els mercats municipals de Manises. El repartiment de les entrades es farà en els mercats municipals i en la Casa de la Cultura (segons calendari de la promoció).

Com a novetats introduïdes enguany, s’ha posat especial atenció en l’animació nadalenca dels carrers de Manises amb l’objectiu de millorar-la respecte a l’any passat. A més, hi haurà un trenet infantil en el parc dels Filtres i un carrusel sostenible instal·lat en el boscany de la Casa de Cultura, durant la setmana de Nadal. D’altra banda, es farà un taller per a animar als més xicotets a escriure una història nadalenca, la qual podran il·lustrar ells mateixos i emportar-se a casa. El taller està destinat a xiquets entre 4 i 12 anys, i tindrà lloc a les biblioteques i les agències de lectura municipals: el 19 de desembre, a les 18.15 h, a l’Agència de Lectura Carme-Socusa; l’endemà, a les 18:15 h, a l’Agència de Lectura Sant Francesc; i el dia 21 a les 12 h, a la Biblioteca Municipal Enric Valor.

Com els últims anys, el trenet d’ASCOMA farà el seu tradicional recorregut pels carrers de Manises del 2 al 5 de gener. L’eixida serà des del carrer Riba-roja de Túria amb el següent horari: al matí de 10 a 14 h, i a la vesprada de 17 a 21 h. El dia 5, però, només estarà disponible al matí. D’altra banda, per la compra en comerços associats a ASCOMA, es donaran entrades per a la fira i el tren. A més, entraran en el sorteig de quatre cistelles de Nadal amb productes de les tendes locals.

També durant els matins dels dies 28, 29 i 30 tindrem titelles pels carrers de la ciutat amb les següents obres: “Cuentos desde la granja”, “Aventura en la Biblioteca” i “La gran noche de Reyes”, respectivament.

Els mercats municipals realitzaran obertures especials els dies 8 de desembre al matí, 22 de desembre a la vesprada i 24 al matí; dies en els quals tindran lloc diverses activitats. Es realitzaran tallers d’Eco-Nadal al Mercat dels Pins d’11 a 13 h, i el 22 i 24 de desembre l’espectacle «Magia de cerca» al mercat dels Filtres i dels Pins, respectivament, d’11 a 12.30 h.

Aquestes activitats nadalenques són el complement perfecte de la primera edició del Mercat de Nadal celebrat enguany. Els passats dies 1, 2 i 3 de desembre, la plaça Rafael Atard va albergar tendes d’articles nadalencs, flors i decoració, alimentació gurmet, detalls, regals originals i productes artesans. Així com activitats per als més xicotets en un espai infantil ple de tallers i un photocall de temàtica nadalenca per a tota la família.

Durant aquest període nadalenc, també és el moment perfecte per a visitar les obres de la XIII Biennal Internacional de Ceràmica en la sala d’exposicions temporals del MUMAF, l’exposició «Afectes» d’Estela Miguel a la Casa de la Cultura de Manises, i l’exposició conjunta de les dues guardonades en l’última edició de la Biennal, Petra Bittl i Sònia Ferragut. Recordem que aquestes exposicions de ceràmica contemporània estaran obertes al públic fins al pròxim 1 de març de 2018.

L’alcalde de Manises, Jesús Borràs, vol animar a tots els manisers i maniseres a gaudir de les activitats que estan previstes per a aquests dies, així com animar-los a eixir al carrer juntament amb familiars i amics per a fer poble i viure la màgia que embolcalla aquestes festes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 12 =

bombers
bombers