25n
25N
25N

Manises es prepara per a la III edició del "Maniatic Film Festival"

Manises es prepara per a la III edició del "Maniatic Film Festival"
15/10/2019 -

Ahir, el Fòrum de FNAC Sant Agustí de València, va acollir la presentació de la III edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Gènere Fantàstic “Maniatic Film Festival” que se celebrarà a Manises del 30 d’octubre al 2 de novembre. A l’esdeveniment, a més de presentar la programació del festival, es van projectar els curtmetratges guanyadors de les dues edicions anteriors, “Blight” (Regne Unit, 2017) i “Acide” (França, 2018).

“Maniatic” és un certamen que va nàixer amb la intenció de donar suport als nous talents d’aquest gènere en l’àmbit nacional i internacional. Aquest projecte, organitzat per joves de Manises i coordinat per Víctor Palacios, compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manises, l’Institut Valencià de Cinematografia (IVAC) i l’Ateneu Cultural Ciutat de Manises.

El regidor de Cultura, Xavier Morant (APM-Compromís), ha assegurat que «aquesta tercera edició és una cita obligada per a tots els amants del cinema fantàstic que vulguen donar suport als nous talents, així com una gran oportunitat d’atracció cultural perquè el festival es continue consolidant a la ciutat de Manises».

Maniatic tindrà lloc a l’Auditori Germanies de Manises on es projectaran de manera gratuïta un total de 27 curtmetratges de 15 nacionalitats diferents: 25 curtmetratges en secció oficial i 2 fora de competició. Es tracta del primer festival de cinema fantàstic que paga per selecció, és a dir, les obres seleccionades en secció oficial cobraran 100€ en concepte de drets d’exhibició.

La primera jornada, el 30 d’octubre, començarà a les 19 h amb la projecció dels següents curts: “The Boogeywoman”, “The Five Minutes”, “Goodnight, Gracie”, “Eternity” que és una de les dues peces fora de concurs, “Laboratory Conditions”, “Simon Pleure” i “Tempus Fugit”. Finalment, a les 21.15 h, es realitzarà una xarra-col·loqui amb els directors.

L’endemà, també a les 19 h continuaren les projeccions amb “Night Crawl”, “Post mortem Mary”, “Limbo”, “A Little Taste”, “The Blue Door”, “Baghead”, “Casa”, “Bedtime”, “El juego”, “Het Juk (The Burden)” i “Creaker”. La jornada s’acomiadarà a les 21.15 h amb una xarrada-col·loqui.

Aquesta tercera edició de Maniatic finalitzarà el divendres 1 de novembre. En primer lloc, a les 17 h, es projectaran els curts de la secció infantil: “The Garden”, “La noria”, “Cazando gamusinos”, “Narcobot”, “Lifetime”, “Neil”, “Duodom” i “Un día en el parque”. A continuació es donarà pas a les últimes projeccions de l’edició, arrancant amb l’altra peça que està fora de concurs “Espantacriaturas”, seguida de “Surant”, “Avarya”, “F for freaks”, “El llibre”, “Muil”, “Moros en la costa” i “Alice” i es finalitzarà amb una xarrada-col·loqui a les 21.15 h.

La gala de clausura i lliurament de premis, que també se celebrarà a l’Auditori Germanies, tindrà lloc el dissabte dia 2 de novembre a les 19.30 h.

A l’acte s’entregarà el premi de 1.000 € en metàl·lic al millor curtmetratge, el premi ASCOMA atorgat pel públic que ascendeix a un total de 500 € i el premi al millor so The Last Monkey (TLM) valorat en 300 €. També s’entregaran els premis a millor director, millor guió, millor actor, millor actriu, millor fotografia, millors efectes especials, millor banda sonora original, i premi especial del jurat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 11 =