25n
25N
25N

Manises defensa el sector ceràmic local davant la problemàtica sorgida per les cassoles de fang

Manises defensa el sector ceràmic local davant la problemàtica sorgida per les cassoles de fang
14/01/2020 -

L’Ajuntament de Manises ix en defensa del sector ceràmic local després de les acusacions abocades per FACUA recentment en les quals s’alertava de l’alta presència d’alumini en unes cassoles fabricades a la localitat de Manises i venudes per les tendes TEDI.

En primer lloc i després d’esbrinar la procedència d’aquests recipients de fang, cal aclarir que NO han sigut elaborats per l’empresa amb seu local a Manises, “ARTE REGAL IMPORT S.L.”, sinó per una d’Andalusia. La companyia ARTE REGAL, únicament es dedica, després de comprovar que compleixen tots els requisits, a la seua distribució en aquest cas a les tendes d’origen alemany, TEDI.

D’altra banda, la firma manisera ARTE REGAL, a qui TEDI i FACUA atribueixen l’elaboració de cassoles de fang contaminades amb alumini, ha presentat diversos documents en els quals s’informa que els recipients compleixen totes les condicions requerides per a la venda d’aquest tipus de producte, reflectides dins de la normativa espanyola.

Pel que fa a la reglamentació, Espanya s’acull a la seua pròpia regulació en relació amb la venda de productes del sector ceràmic, una legislació menys estricta que l’alemanya i que per tant, ha pogut dur a confusió en un cas com aquest. No obstant això, cal destacar que ARTE REGAL compleix també amb aquesta normativa alemanya des de l’estiu de 2019.

Segons paraules del regidor de Promoció de la Ceràmica de l’Ajuntament de Manises, Xavier Morant (APM-Compromís), “s’ha creat una falsa alarma i una mala premsa per a la ceràmica de Manises que l’única cosa que aconsegueix és afectar directament i negativament al sector ceràmic”. “És inadmissible que es facen falses acusacions sense comprovar que aquesta empresa únicament és distribuïdora i no la productora dels envasos anteriorment mencionats”, ha conclòs Morant.

L’empresa manisera, per la seua banda, prendrà les mesures legals que considere necessàries per a recuperar novament la confiança de la seua clientela. També, atenint-se al dret a la rectificació, exigeix a FACUA que modifique la seua acusació, completament falsa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =

caixaontinyent
lleida 2020
paterna
Informacion coronavirus