caixa popular

Manises celebra les Jornades per a la Recuperació de la Memòria Històrica

Manises celebra les Jornades per a la Recuperació de la Memòria Històrica
10/04/2018 -

La Regidoria de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Manises ha organitzat una sèrie d’interessants activitats gratuïtes, del 10 al 20 d’abril, per celebrar les seues Jornades per a la Recuperació de la Memòria Històrica.

La inauguració de l’exposició «Manises 1939: cartes robades, censurades, segrestades» serà l’acte que donarà tret d’eixida a aquestes jornades el dimarts dia 10, a les 19.30 h, a la Casa de Cultura. L’objectiu d’aquesta mostra és donar a conéixer una sèrie de missives originals de manisers presos pel franquisme que van ser enviades als seus familiars i mai arribaren a la seua destinació.

L’endemà, dimecres 11 d’abril a les 19.30 h, es projectarà el documental «El Terrer, un poble emmudit» a l’Auditori Germanies, amb un posterior debat que comptarà amb la presència del director del reportatge Óscar Navarro.

El dijous dia 12 per la vesprada estan programades dues activitats. La primera, a les 17.30 h, serà una visita guiada a l’exhumació de la Fossa 22 del cementeri de Paterna on van ser afusellades més de 22.000 persones, 43 de les quals són de Manises. Per assistir a aquesta visita és necessari fer una reserva cridant al telèfon 961545116, extensió 7203, ja que té un aforament màxim de 50 persones.

Seguidament, a les 20.00 h a la Casa de Cultura, es realitzarà una visita guiada a l’exposició «Manises 1939: cartes robades, censurades, segrestades». Aquesta activitat es tornarà a repetir el dijous 19 d’abril a la mateixa hora.

El dissabte 14 d’abril, la sala Vicent Ros de la Casa de Cultura albergarà a les 20.00 h el concert per la memòria històrica «Siempre Abril» amb el cantaor flamenc Juan Pinilla, la cantautora Lucía Sócam i el guitarrista David Caro.

Enguany, les Jornades per a la Recuperació de la Memòria Històrica es clausuraran el divendres 20 d’abril, a les 19.30 h, amb una xarrada informativa a la Sala Vicent Ros de la Casa de Cultura a càrrec dels arqueòlegs responsables de l’exhumació de la Fossa 22 del cementeri de Paterna (Arqueoantro) i un posterior homenatge als manisers afusellats pel franquisme.

La regidora de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Manises, Pilar Gómez, vol «animar a tots els ciutadans, tant de Manises com dels voltants, a què no perden l’oportunitat d’assistir a aquestes interessants activitats que s’han programat amb la finalitat de donar a conéixer les conseqüències repressives de la Guerra Civil».


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris