25n
Orgull
Orgull

Manises acollirà un camp de voluntariat d’arqueologia per a joves

Manises acollirà un camp de voluntariat d’arqueologia per a joves
15/04/2019 -

L’Ajuntament de Manises a l’última sessió plenària va aprovar la proposta d’acord per a la realització d’un camp de voluntariat juvenil de treballs d’arqueologia al barri d’Obradors de Manises que tindrà lloc el proper estiu i serà dirigit per l’Associació de Ceramologia.

Es tracta d’una activitat, promoguda per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i d’àmbit nacional que acollirà 25 voluntaris de 15 a 17 anys, del 30 de juny al 14 de juliol, que s’encarregaran de desenvolupar un projecte de treball que com a conseqüència tindrà efectes positius sobre la comunitat de Manises.

Durant l’edat medieval la ceràmica de reflex metàl·lic i de decoració en blau que es produïa al municipi es va convertir en un bé extremadament valorat que s’exportava a tota Europa i el centre de producció més important es trobava al barri d’Obradors, ara al seu subsòl.

Els treballs d’aquest camp consistiran bàsicament en l’excavació d’una part de l’antic barri, però a banda, els i les joves participants comptaran amb formació en matèria arqueològica i d’història de la ceràmica. A més, és una oportunitat per a desenvolupar habilitats comunicatives i de convivència.

Dins de l’estratègia de formació de voluntariat, s’ofereix també la possibilitat, en cas de gran interés d’alguns dels participants, de formació especialitzada en reconeixement, triada, neteja i catalogació de materials, així com en les fases productives de cada sèrie ceràmica. Les tasques es dirigiran a la selecció de materials per a una exposició a celebrar en el Museu de Ceràmica al 2020.

El regidor de Promoció de la Ceràmica, Xavier Morant, i la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Manises, Altea Royo, han coincidit en afirmar que «es tracta d’una iniciativa didàctica que permetrà als i les joves conéixer l’àmbit ceràmic d’una manera més propera».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + vint =