25n
25N
25N

Manises aprova una ordenança per a protegir el seu arbratge

Manises aprova una ordenança per a protegir el seu arbratge
30/04/2019 -

L’Ajuntament de Manises ha aprovat, a la sessió plenària del mes d’abril, l’Ordenança Municipal de Protecció de l’Arbratge d’Interés Local, a partir de la qual, diferents professionals de la Regidoria de Medi Ambient del consistori elaboraran el primer Catàleg Arbori d’Interés Local.

El catàleg d’arbratge d’interés local té com a objectiu l’inventari i registre ordenat de tots i cadascun dels arbres i arbredes declarats d’interés local per l’Ajuntament de Manises. La nova ordenança, així com les mesures de protecció que posteriorment s’aproven fent servir el catàleg com a guia, suposa un pas d’extremada rellevància en la missió de conservar aquestes espècies.

A causa de la pressió urbanística, que ha anat augmentant durant aquests últims anys, les masses vegetals s’han vist minvades tant en la seua quantitat com en la seua qualitat. És per això que des del departament de Medi Ambient recalquen la necessitat d’establir un equilibri entre el natural i l’artificial.

Segons ha assegurat el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manises, “és important fomentar la presència de vegetació urbana i protegir-la, tant pels beneficis que proporciona al municipi (qualitat de l’aire, regulació tèrmica, drenatge de l’aigua, biodiversitat, etc.), com pel valor que aporta a la comunitat: cohesió social, identitat ecològica, salut humana i atractiu visual i paisatgístic”.

Finalment, les infraccions a aquesta ordenança local es classificaran en molt greus, greus i lleus dins d’un règim d’infraccions i sancions per deteriorar o danyar l’arbratge municipal ja siga públic i/o privat amb unes multes que aniran des dels 250 euros fins als 1.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 8 =

museo prehistoria
museo prehistoria