25n
25N
25N

Els pensionistes es manifesten aquest dijous per una pujada digna en les pensions

La manifestació està convocada a les 11.00 hores en la Plaça de l’Ajuntament

Els pensionistes es manifesten aquest dijous per una pujada digna en les pensions
21/03/2018 -

Dissabte passat, en diferents ciutats espanyoles, centenars de manifestacions van recórrer els carrers per a exigir unes pensions dignes i la seua revaloració en funció de l’IPC (Índex de Preus de Consum). Una cita històrica que a València va ser desconvocada per coincidir amb la celebració de les Falles, i que els sindicats CCOO i UGT, la Taula Estatal pel Blindatge de les Pensions Públiques (MERP), la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions i diversos col·lectius socials l’han tornat a convocar per a aquest dijous.

D’aquesta manera, el pròxim 22 de març, a les 11.00 hores, en la Plaça de l’Ajuntament de València s’espera que milers de persones tornen a eixir al carrer per a evitar que se seguisca empobrint als pensionistes. Una protesta que dóna continuïtat a la manifestació massiva del passat 22 de febrer, on els jubilats i pensionistes de Madrid van tallar el tràfic en el Congrés dels Diputats, i que acabarà enfront de la Delegació del Govern en la ciutat.

Amb una pujada insignificant del 0,25%, que no és equiparable amb el ràpid augment que estan experimentant els preus, els ciutadans han dit prou. En aquest sentit, des dels sindicats convocants han manifestat la importància d’exigir un model de pensions ‘eficient i viable, que és incompatible amb la reforma que el Partit Popular va aprovar en solitari en 2013′. Una mesura que provocarà ‘la retallada de les pensions a curt i mitjà termini’, i que els sindicats no estan disposats a tolerar, per la qual cosa ja han anunciat que continuaran amb les manifestacions fins que el Govern rectifique i atenga les seues peticions: Derogar la reforma de 2013, augmentar el poder adquisitiu de les pensions i garantir la viabilitat del Sistema Públic de Pensions.

La promesa de Rajoy de pujar les pensions

La manifestació d’aquest dijous es convoca uns dies després que el President del Govern, Mariano Rajoy, compareguera en el Congrés per a anunciar noves mesures en relació a les pensions. Així, Rajoy no solament va confirmar que no es farà marxa enrere en les reformes impulsades en els últims anys, sinó que a més no està per la labor d’actualitzar les pensions en funció de l’IPC en considerar que no és ‘l’adequat’.

Així i tot, Rajoy va assegurar que pujarien les pensions mínimes, encara que sense detallar la quantia, sempre que tiraren endavant els Pressupostos de 2018. Uns missatges que no han convençut a pensionistes i jubilats que veuen com, cada any, la vida s’encareix, mentre les seues pensions segueixen sense revalorar-se.

Què reivindiquen pensionistes i jubilats?

Les pensions actuals, però també les del futur, estan en perill. D’aquesta manera, des de les entitats organitzadores de la manifestació del dijous conviden a joves i majors a reivindicar el que els pertany. Així, i encara que l’exigència principal és que es garantisquen les pensions públiques com un dret constitucional i que s’incloguen en els Pressupostos Generals de l’Estat, aquesta manifestació pretén mostrar el seu rotund rebuig a l’insignificant augment del 0,25%, a les retallades de les despeses socials i al repagament de medicaments i altres despeses sanitàries.

Així mateix, reivindiquen restablir la jubilació ordinària als 65 anys, revalorar les pensions segons l’IPC, la jubilació anticipada amb 40 anys cotitzats sense penalitzacions, la desaparició de la bretxa de gènere en les pensions, el funcionament de la Llei de Dependència, la derogació de les reformes de pensions del 2011 i 2013 i la implantació d’una pensió mínima de 1080 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 14 =

bombers
bombers