25n
25N
25N

Més de 20 col·lectius es manifesten per a reivindicar un pla de xoc social

La manifestació està convocada per a aquest dissabte, 20 de juny, a la plaça de l’Ajuntament de València

Més de 20 col·lectius es manifesten per a reivindicar un pla de xoc social
18/06/2020 -

En un moment en el qual s’està treballant en la recuperació econòmica i social de la ciutat, es fa necessari reivindicar els drets de la ciutadania. La plataforma Pla de Xoc Social, formada per diferents col·lectius de la Comunitat Valenciana, ha convocat una manifestació, a les tres capitals de província, per a lluitar per “una eixida justa i social de la crisi del coronavirus” i exigir un pla de xoc social en el qual ningú es quede arrere.

La manifestació a València està convocada per a aquest dissabte, 20 de juny, a les 19.00 hores, a la plaça de l’Ajuntament. Fins ara, havien organitzat concentracions tant a la Conselleria de Polítiques Socials per a exigir una renda bàsica durant la quarantena per a persones en situació d’extrema necessitat, com als Jutjats per a demanar que es paralitzaren tots els desnonaments. Ara, és moment d’eixir al carrer, i alçar la veu en una de les places més emblemàtiques de la ciutat per a “no pagar la crisi els de sempre”.

En aquest sentit, tal com resa el manifest, “diferents organitzacions ens manifestarem per a protegir a la societat i, especialment, a la classe treballadora”, a través de la reivindicació de diferents mesures urgents, com “la derogació de les reformes laborals del PP i PSOE i l’impuls d’una renda bàsica incondicional; la recuperació de tots els serveis públics privatitzats, l’obertura dels centres de salut a les vesprades i el desenvolupament d’una indústria valenciana pública dels medicaments i la tecnologia sanitària; així com garantir un habitatge digne, prohibir els desnonaments i suspensió del pagament de lloguers o hipoteques i subministraments energètics per als col·lectius més vulnerables”.

Així mateix, unes altres de les reivindicacions que es posaran de manifest aquest dissabte serà la defensa del territori i del patrimoni natural i agrícola; la defensa d’una mobilitat sostenible; la regularització de les persones migrants i, per consegüent, el tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers; i, finalment, la defensa d’un sistema de pensions digne “que no condemne a la misèria a les persones quan més el necessiten”.

I és que com expliquen, “aquesta crisi ens ha confirmat quina societat hem de construir. Els beneficis de les grans empreses i la destrucció sense control de la natura, han de deixar pas a la irrenunciable redistribució de la riquesa i el respecte al territori per a protegir el nostre futur davant l’emergència climàtica que vivim”.

La plataforma Pla de Xoc Social està formada pels següents col·lectius: Intersindical Valenciana, CNT València, CGT País Valencià, COS Horta, SEPC València, PAH València, PAH Elx-Crevillent, PAH Castelló, PAH La Safor, Marea Blanca comarques del sud, Decidim País Valencià, EntreBarris, Per l’Horta, Psicòlegs i Psicòlogues sense fronteres, Ecologistes en acció, Sillas contra el hambre, Assemblea feminista 8M Castelló, COS la Plana, Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de València, Coordinadora Valenciana en defensa del sistema públic de pensions, Marea roja Alacant-15M-Baladre, Assemblea de persones afectades pel caos de la RVI y Sindicat d’inquilins de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + huit =