caixa popular

Milers de valencians ixen l'1 de Maig al carrer reclamant un finançament just

Amb motiu del dia del treball sindicats, el Consell i la societat valenciana s’han sumat a una manifestació multitudinària

Milers de valencians ixen l'1 de Maig  al carrer reclamant un finançament just
01/05/2018 -

Un any més els valencians han eixit al carrer per a manifestar-se en un dia del treball sota el lema “Temps de guanyar: igualtat, millor ocupació, majors salaris i pensions dignes”. Un dels grans problemes dels valencians, l’infrafinançament, ha centrat també un dels eixos de les reivindicacions pels principals carrers de València.

ximo_puig_trabajoEl President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, així com la vicepresidenta Mónica Oltra, la primera tinent d’Alcalde València, Sandra Gómez, la Consellera de Sanitat, Carmen Montón i altres membres del Consell s’han sumat a la manifestació en el dia del Treball en el qual han participat milers de valencians reclamant unes condicions dignes, igualtat, un sistema de pensions sostenible i una ocupació de qualitat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el govern valencià està “absolutament compromés amb la dignitat del treball”. Puig ha manifestat que la Generalitat està al costat dels treballadors i les treballadores valencianes”. El cap del Consell ha manifestat que, en els últims 3 anys, a la Comunitat ha augmentat l’ocupació i han millorat els salaris però encara estan “lluny de l’objectiu”. “Estem encara molt lluny d’aconseguir justícia social, lluny d’aconseguir la plena ocupació, ja que encara hi ha moltes persones que no tenen treball, i hi ha massa condicions de treball negatives”.

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que “molta gent viu una situació de post crisi”, en la qual treballen des de la precarietat, amb salaris baixos i realitzant més hores de les quals cobren. A més, Oltra ha lamentat que existisquen els “treballadors i treballadores pobres” que, tenint una ocupació, no poden tenir una vida digna.

“O es fan polítiques que protegisquen a la gent treballadora, que milloren les seues condicions laborals i els seus salaris per a tenir pensions dignes, o el que no estem disposats és que la gent senzilla i humil haja de pagar per la crisi que els mateixos que la van crear són els que s’estan enriquint d’ella”, ha afegit la vicepresidenta.

El secretari general de CCOOPV, Arturo León, ha parlat de propostes reals per a canviar la situació de precarietat dels treballadors així com un sistema públic i sostenible per a garantir les pensions.

Per la seua banda, el Secretari d’Organització d’UGT PV Tino Calero ha esmentat la necessitat de reclamar també aquest 1º de Maig pel canvi de model de finançament, ja que l’actual ha convertit a la Comunitat Valenciana en l’única comunitat pobra que aporta al conjunt de l’Estat més del que rep. I és que ha dit, sense recursos no pot haver-hi inversions ni millores. Calero ha finalitzat fent un anomenat a la participació i recordant els punts de trobada de les manifestacions.

https://twitter.com/UGTPV/status/991276978773942272

Molts pensionistes han apostat per reivindicar un sistema públic i de qualitat de pensions en aquesta manifestació del treball que segueix les últimes concentracions de les últimes setmanes. De fet, la Comunitat Valenciana és la quinta amb les pensions més baixes de tota Espanya.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 7 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC