25n
25N
25N

Els balcons s'ompliran d'ombres i sons per a reflexionar sobre el planeta

Del 22 al 24 d’abril, es duran a terme diferents accions per a commemorar el Dia d’Acció Global pel Clima

Els balcons s'ompliran d'ombres i sons per a reflexionar sobre el planeta
22/04/2020 -

D’acord amb el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient, “retardar l’acció només retarda l’inevitable”. A penes queda temps per a actuar. Per això, organitzacions mediambientals –Fridays for Future, Alianza por el Clima i 2020 Rebelión por el Clima – s’han unit per a animar a la ciutadania a sumar-se a la transformació que necessita el planeta. Una transformació que comporta canvis en la mobilitat, en el model de consum i en l’aposta per una dieta basada en menys productes animals i més producció ecològica i de proximitat.

D’aquesta manera, s’han convocat una sèrie d’accions per a reivindicar la necessitat de posar en el centre de les polítiques al medi ambient. La primera d’ella començarà, hui, a través de les xarxes socials. Sota l’etiqueta #PorUnaTierraSaludable, s’assenyalarà a aquelles empreses responsables de la crisi climàtica i social perquè, diuen, “les seues actuacions no només incrementen la dependència dels combustibles fòssils, sinó que contribueixen a l’exclusió de centenars de persones, com ocorre amb la pobresa energètica”.

El divendres, 24 d’abril, Dia d’Acció Global pel Clima, serà quan es difondrà una campanya de vídeos “en suport a les mesures inexcusables per a impulsar la justícia climàtica en el retorn a una nova normalitat després de la crisi de la Covid-19”, així com una manifestació d’ombres que tindrà lloc, a partir de les 22.00 hores, des dels balcons, que serà publicada i difosa a través de les xarxes socials.

En aquest sentit, la manifestació consistirà en projeccions d’ombres i sons a les façanes dels edificis, que les persones participants realitzaran des dels seus respectius balcons. Una acció participativa que té com a objectiu cridar a la reflexió i, una vegada passe la crisi sanitària, establir les bases per a les actuacions futures amb mesures més contundents i concretes.

I és que del que es tracta és d’incitar a eixir de “l’immobilisme actual” per a actuar sobre la base de dos principis que consideren bàsics: reduir les emissions netes de gasos d’efecte d’hivernacle i garantir condicions de vida dignes als col·lectius més vulnerables.

Organitzacions convocants

Fridays for Future – Joventut pel Clima

Moviment de joves ecologistes. Sorgeix a Europa i arriba al nostre país el febrer de 2019 amb la voluntat d’exigir a la classe política la presa de mesures urgents per a mitigar el calfament global. Ens organitzem per a aconseguir una transició enfront de la crisi climàtica.

2020 Rebelión por el Clima

Campanya europea conformada per més de 30 organitzacions que reclamen la justícia climàtica. El seu objectiu és realitzar connexions entre les diferents lluites i ajudar els grups i moviments a intensificar les seues accions de manera estratègica i coordinada.

Alianza por el Clima

Va nàixer a principis de 2015 a la calor dels debats i iniciatives prèvies a la Conferència de les Parts de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP21) que va donar lloc a l’Acord de París. Està formada per més de 400 organitzacions que representen al moviment ecologista, sindical, agrari, de cooperació al desenvolupament, ciència i investigació i consumidors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =

museo prehistoria