caixa popular

Manifestació per a reivindicar la seguretat dels ciclistes

Manifestació per a reivindicar la seguretat dels ciclistes
26/05/2017 -

La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha expressat el seu suport formal a la manifestació ciclista convocada per a aquest diumenge, en què prendrà part a més el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi. Es tracta d’una convocatòria de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana (FCCV) i la seua Comissió de Cicloturisme.

La concentració, proposada per a diumenge que ve, dia 28, a la plaça de l’Ajuntament, s’ha convocat amb l’objectiu de “reivindicar la seguretat dels ciclistes”, i es va realitzar després de l’accident de fa tres setmanes en què un gran grup de ciclistes va ser atropellat a Oliva per un turisme, amb el resultat de tres morts i dos ferits. La convocatòria realitzada des de la FCCV és “una crida a acudir amb bicicleta o sense”, segons els seus organitzadors, amb el lema “Respecte. No més ciclistes morts”. El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament ha anunciat la seua presència en la cita.

La Manifestació i Marxa Ciclista per la Seguretat Viària començarà a les 11.00 hores del diumenge, i s’allargarà aproximadament fins a les 13.00 hores. L’itinerari previst serà: avinguda del Marqués de Sotelo, carrers de Xàtiva, Guillem de Castro, Blanqueria, Comte de Trénor, pont de la Trinitat, gir per Sant Pius V en contradirecció, pont del Real, plaça de Tetuan, carrer de la Pau, carrer de Sant Vicent Màrtir i plaça de Sant Agustí.

A més d’aquesta convocatòria, que es desenvoluparà pel centre urbà, des del Centre de Gestió de Trànsit s’han previst altres operatius especials per a les diverses convocatòries previstes per a aquest diumenge, dirigits tots a garantir les mesures oportunes per al correcte desenvolupament dels esdeveniments i la fluïdesa del moviment de persones i vehicles.

El diumenge 28 se celebra també la I Volta a Peu Fundació València CF, entre les 9:00 i les 10.15 hores. El recorregut previst partirà des de l’avinguda d’Aragó, en l’encreuament amb el carrer d’Amadeu de Savoia, i continuarà cap a la plaça de Saragossa, avinguda del Port, carrer de Tomàs de Montañana i avinguda de França, fins a creuar el pont del Regne. Des d’allí continuarà per Alcalde Reig, Jacinto Benavente pels carrils més pròxims a l’antic llit del riu Túria, i creuarà pel passeig de l’Albereda i el pont de l’Exposició cap al carrer d’Armando Palacio Valdés, de nou Amadeu de Savoia i avinguda de Suècia, per a entrar en la meta, situada a l’estadi de Mestalla. Les vies corresponents aniran tancant-se al pas de vehicles a mesura que avance la carrera, així com l’accés al pont de les Flors i el passeig de la Ciutadella.

Finalment, com que és l’últim diumenge de mes, la plaça de l’Ajuntament es tancarà al pas de vehicles i es preservarà com a espai de vianants i de trobada ciutadana. En aquesta ocasió, l’espai central de la plaça acollirà les celebracions amb motiu del Dia Mundial del Comerç Just.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats