25n
25N
25N

Professors interins protesten per l'estabilitat dels seus llocs davant l'"oferta massiva de places"

Professors interins protesten per l'estabilitat dels seus llocs davant l'"oferta massiva de places"
09/02/2019 -

Professors interins s’han manifestat aquest dissabte a València per a exigir de nou l’estabilitat i la consolidació dels seus llocs de treball i per un nou sistema d’ingrés a la funció pública docent davant l'”oferta massiva” de places a oposicions que convocada per la Conselleria d’Educació.

La protesta, convocada pel Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) i la Coordinadora del Professorat Interí, ha recorregut el centre de València des de la plaça de Sant Agustín fins a la de Manises, en la seu de la Generalitat, després de passar per la plaça de l’Ajuntament i els carrers de les Barques i la Pau.

Amb aquesta acció, els interins han mostrat el seu rebuig al model d’oposicions i a l'”oferta massiva” de places, ja que consideren que obri “una situació irreparable”, informa el sindicat en un comunicat.

Al seu judici, aquesta convocatòria “posa en perill els llocs de treball del professorat interí que durant dècades ha treballat en els centres educatius públics”, al mateix temps que suposarà que “el professorat interí que no aprove amb plaça veurà com la seua situació laboral empitjora en la immensa majoria”.

Paral·lelament, “es juga el seu lloc de treball amb un sistema d’ingrés a la funció pública anacrònic, alié a la realitat de l’aula i amb tot un ventall de casuístiques que vulneren els principis d’igualtat, mèrit i capacitat”. STEPV ha posat com a exemple l’última convocatòria de 2018 en el cos de mestres.

JORNADES DE MÉS DE DEU HORES

El sindicat considera que “les altes ràtios d’aspirants per tribunal, a més de perjudicar les persones opositores, impliquen una sobrecàrrega de treball en les docents que formen part dels tribunals, que es veuen abocats a jornades de treball de més de deu hores al dia”. Un fet que veu “contraproduent per a la correcta avaluació” dels aspirants.

Per tot això, els manifestants han exigit a la Conselleria d’Educació un pla d’estabilitat per al professorat interí amb una modificació de l’oferta de les places perquè “en cap moment, la no superació d’aquesta pose en perill els llocs de treball”.

També negociar les millores necessàries en la convocatòria d’oposicions, amb “ràtios màximes de 50 persones per tribunal, anonimat de les proves, proves pràctiques vinculades amb la realitat de les aules, tribunal extern baremador, millora de les condicions de treball dels tribunals o començament de les proves per la defensa de la programació”, entre altres propostes.

Al Ministeri d’Educació, “la modificació del reial decret d’ingrés a la funció pública docent per a introduir el procés de consolidació previst en l’article 61.6 del Trebep, consistent en un concurs de mèrits”. “A situacions extraordinàries, solucions extraordinàries com proposa el Trebep”, ha subratllat la central sindical.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =

bombers
bombers
Valencia activa