25n
25N
25N

Associacions i entitats exigeixen "igualtat de drets i de tracte" davant l''Emergència feminista'

Associacions i entitats exigeixen "igualtat de drets i de tracte" davant l''Emergència feminista'
20/09/2019 -

Un total de 32 associacions, federacions i entitats de dones s’han concentrat aquest divendres enfront de l’Ajuntament de València sota el lema ‘Emergència feminista’ per a denunciar el compliment de “les amenaces polítiques contra les dones que va fer Vox des que es va presentar a les eleccions” i exigir “igualtat de drets i de tracte” per als col·lectius feministes.

Així s’han manifestat les organitzacions en un comunicat signat, en el qual han assegurat que no acceptaran “mai com a moneda política la mentida, l’atac o l’insult sobre els col·lectius de dones” i han afegit: “Negar la violència cap a les dones, recollida des de 2004 en una llei model, és negar els més de mil assassinats de dones, la meitat d’elles per les seues parelles o exparelles”.

La concentració ‘Emergència feminista’ s’ha celebrat al llarg d’aquest divendres en més de 200 ciutats i pobles i ha culminat a València amb la ‘Nit violeta’. La marxa ha començat a les 20 hores en la Plaça de la Verge, amb la cançó ‘La Puerta Violeta’ de la cantant Rozalén de fons, i ha finalitzat en la Plaça de l’Ajuntament.

Durant la lectura del manifest, i una vegada comptabilitzats les dades, les organitzacions han explicat que des de 1999 la xifra d’assassinats de violència masclista ascendeix a 1.332. A més, un total de 120 menors han sigut assassinats pel pare o padrastre i 52 persones, víctimes col·laterals o “aquells als quals maten perquè estaven amb la dona”, han lamentat.

“Continuarem mostrant totes i cadascuna de les discriminacions que patim les dones, com la bretxa salarial, l’absència de poder real, els ventres de lloguer, la violència a la infància, la prostitució i l’inacabable maltractament físic i psicològic”, defensen en el manifest.

Així mateix, les associacions feministes han destacat que “a penes denuncien el 20% de les dones que suporten el terrorisme de gènere”, i que al voltant de 160.000 dones van interposar denúncia per violència de gènere en el 2018: “Tan sols l’any passat es va interposar una denúncia cada hora per violència sexual”, han agregat.

“El peatge que actualment representen polítics de la dreta disposats a pagar per a tindre socis misògins, negacionistes del principal i universal terrorisme dels nostres dies, està tenint un cost insuportable per a la vida de les dones, sobretot a Espanya”, han asseverat.

“AIXÒ HA DE PARAR”

L’organitzadora de la concentració, Herminia Royo, preguntada pel significat del lema, ha assegurat: “Estem en una situació d’emergència, el mes de juliol i agost hem tingut assassinats, violacions, agressions sexuals, i no ens queda més remei que eixir al carrer per a exigir que això ha de parar”.

Respecte a les polítiques de Vox, Royo ha destacat que “tot suma” i que amb la irrupció d’aquest partit “la violència s’ha beneficiat”. “Estem pendents que es modifique la llei integral i que es reconeguen tots els assassinats masclistes com a violència de gènere”, ha conclòs.

Per part seua, l’alcalde de València, Joan Ribó, també ha assistit a la concentració per a sumar-se a aquesta ‘Nit Violeta’: “En aquests moments hi ha un repunt de la violència masclista i hem de dir amb molta claredat com a persones qualsevol, però també com a institucions, que hem de posar fre a aquesta situació, que dia si dia no acaba amb la mort d’una dona o vàries”, ha expressat.

En aquesta línia, el primer edil ha destacat que es tracta d’una situació “intolerable per si mateixa”, però també per l’ús d’un “llenguatge de violència general”. Així mateix, ha defensat que “el tema està perfectament localitzat” i que tant dones com homes “han de resoldre’l colze a colze.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 1 =