25n
25N
25N

Una manifestació per a demanar la paralització del PAI de Benimaclet

La manifestació contra el PAI de Benimaclet començarà a les 11.00 hores pel barri

Una manifestació per a demanar la paralització del PAI de Benimaclet
15/02/2019 -

Metrovacesa presentava el seu projecte per al Pla d’Actuació Integrada (PAI) de Benimaclet. Una proposta que planteja dues torres de fins a 30 altures amb capacitat per a 1.350 habitatges, el 30% de VPO, amb l’objectiu de concentrar l’edificació, al mateix temps que s’allibera espai per a zones verdes, com a horts urbans o jardins. Un PAI que l’Ajuntament ha de valorar per a decidir si li dóna llum verda a una proposta que també té veus en contra.

La plataforma Cuidem Benimaclet, que ha dut a terme una recollida de signatures per a demanar la paralització del PAI, ha organitzat, aquest cap de setmana, una manifestació, que recorrerà els carrers de Benimaclet sota el lema “Aturem el PAI. Per un barri sostenible i sense especulació”. Així, la manifestació arrancarà, a les 11.00 hores, en l’encreuament entre l’avinguda Valladolid amb el carrer Mistral.

Les raons? “Volem que es paralitze perquè no ha sigut dissenyat pel barri; perquè proposem la desclassificació dels terrenys no per a mantenir-los com a descampats, sinó per a donar-li un ús veïnal a eixe espai; perquè construir eixos habitatges no garanteix que estiguen disponibles a un preu raonable; i perquè, finalment, el fet que 1.350 noves famílies viuen en Benimaclet podria col·lapsar els serveis educatius i sanitaris, que ja estan actualment en risc de bloqueig”.

De moment, Podem València s’ha pronunciat en contra del PAI de Benimaclet en considerar que “el procés d’adquisició de terrenys per part de Metrovacesa és fruit d’una sèrie d’operacions especulatives”. Així mateix, des de Compromís també han suggerit que és “essencial parlar del nombre d’habitatges protegits, el seu repartiment i la configuració de totes les edificacions per a impulsar un urbanisme sempre respectuós amb les característiques socials del lloc on es desenvolupa”.

L’Alcalde de València, Joan Ribó, també va valorar, en el seu moment, la proposta presentada per Metrovacesa i, encara que va assegurar que “tenia parts interessants com l’obertura del barri”, va deixar clar que l’edificabilitat plantejada necessitava “una millora de forma substancial”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − nou =

caixaontinyent
lleida 2020
ruta massamagrell