Acció Cultural convoca la marxa del 25 d'Abril per al dissabte 13 amb el lema 'Perquè no torne el passat

Arxiu

Acció Cultural convoca la marxa del 25 d'Abril per al dissabte 13 amb el lema 'Perquè no torne el passat
20/03/2019 -

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha convocat per al dissabte 13 d’abril la manifestació del 25 d’Abril que commemora la Batalla d’Almansa amb el lema ‘Perquè no torne el passat’.

L’elecció de la data està condicionada per les eleccions generals i autonòmiques del diumenge 28 d’abril i la Setmana Santa, que dificulten la celebració de la marxa per als dissabtes 20 i 27, informa l’organització en un comunicat.

En aquest context, ACPV crida a la mobilització ciutadana per a “consolidar els avanços assolits: cal manifestar-se, enfortir Acció Cultural i exercir el dret de vot”. La manifestació partirà de la plaça de Sant Agustí de València a les sis de la vesprada.

Com cada any, la seua festa del 25 d’Abril serà “un acte de record de la pèrdua de les nostres institucions i lleis pròpies i, sobretot, una afirmació de la voluntat d’autogovern del poble valencià”.

Es tracta així d’una commemoració que mira sobretot al futur, i que proposa un projecte de país amb ple autogovern, un finançament just i igualtat lingüística i drets socials”.

Amb el lema ‘Perquè no torne el passat’, Acció Cultural posa l’accent en la necessitat de “continuar avançant: En els últims anys hem avançat en la recuperació de drets i hem posat fi a la corrupció i a la persecució de la llengua i la cultura, però ens resta molt de camí per a avançar en la direcció del ple autogovern i la igualtat lingüística”.

AMENACES

Però en l’escenari actual, ACPV adverteix sobre la persistència d’amenaces de retorn a un passat de corrupció, autoritarisme i antivalencianisme”, si bé considera que “la majoria de la societat valenciana és conscient dels avanços positius assolits”.

“Ara és el moment de consolidar-los i continuar avançant”, reivindica, “amb una societat decidida, organitzada i mobilitzada que sàpia respondre les minories extremistes amb serenitat i, alhora, fer un nou pas avant cap a una democràcia plena i maduresa”.

Per tot açò, Acció Cultural convida a sumar-se a la manifestació del 13 d’abril i a enfortir l’entitat com a “instrument al servici d’aquest nou pas avant”, així com a “exercir de forma tranquil·la i decidida el dret al vot, guanyat en base de l’esforç de la generació que va fer possible l’arribada de la democràcia”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =

sagunt a escena 2019
turismo salou