25n
25N
25N

Tres manifestacions i una concentració convocades el 9 d'octubre

Les manifestacions del Dia de la Comunitat Valenciana es desenvoluparan a la vesprada amb recorreguts similars

Tres manifestacions i una concentració convocades el 9 d'octubre
09/10/2019 -

El 9 d’octubre és el Dia de la Comunitat Valenciana, el dia en què es commemora l’entrada a la ciutat de València del rei Jaume I en 1238. I en aquesta ocasió, les jornades no estan exemptes de les tradicionals convocatòries de manifestacions i concentracions. I és que enguany hi ha citades tres manifestacions i una concentració, els horaris i els recorreguts de les quals són semblants.

Encara que hi ha menys alarma social que en les dues edicions anteriors, la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana ha organitzat els esdeveniments de tal forma que les de diferent signe polític no coincidisquen al mateix temps i així evitar confrontacions.

La primera manifestació està convocada per l’Associació Regne de València Gais i Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals. Està previst que comence a les 18.00 hores des de Sant Agustí i acabe a les 21.00 hores en la plaça Alfons el Magnànim.

No és la primera vegada que aquesta associació participa en els esdeveniments del 9 d’octubre de València, ja que ja va estar entre les convocants de l’any passat.

Mitja hora després serà el torn de la Comissió 9 d’octubre, que enguany està convocada per la Intersindical Valenciana. Aquesta manifestació es desenvoluparà des de les 18.30 hores fins a les 21.00 des de Sant Agustí fins a la plaça d’Amèrica (al costat de les escales del Pont de la Mar). És una manifestació que representa a l’esquerra nacionalista, la ideologia de la qual xoca amb la de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), de caràcter independentista i comunista.

És per això que la Delegació del Govern ha decidit ajornar mitja hora l’inici de la manifestació encapçalada per la COS, per la qual cosa en lloc de començar a les 18.00 hores ho farà a les 18.30 des de Sant Agustí i acabarà a les 22.30 en la plaça d’Amèrica. L’objectiu, segons la Delegació del Govern, és “evitar que coincidisquen entitats organitzadores amb ideologies de diferent signe a l’inici de les marxes, amb la finalitat de conciliar el dret de manifestació amb el desenvolupament pacífic d’aquests actes”.

Finalment, les jornades del 9 d’Octubre comptaran amb una concentració de caràcter antitaurí que es reunirà a les cinc de la vesprada al costat de la plaça de Bous, i la duració de la qual serà d’una hora. La convocatòria a aquesta hora és a propòsit de l’entrada en el recinte dels assistents que acudiran a la novillada prevista per a eixe dia.

Jornades amb menor tensió

El 9 d’Octubre d’enguany sembla que no aconseguirà els nivells de tensió que va aconseguir en edicions passades, com en 2017, i així s’ha volgut transmetre des de la Delegació del Govern i l’Ajuntament de València. Les publicacions d’organitzacions i col·lectius i els moviments en xarxes socials donen la sensació que no cal sucumbir a l’alarma social, ja que no hi ha tanta dissonància com en anys anteriors.

El 9 d’octubre de 2017 es va caracteritzar per l’enfrontament i les baralles entre persones de diferent ideologia. El de l’any següent, el 9 d’octubre de 2018, el de la tensió sense arribar a la violència física. Per a les jornades de 2018 un gran nombre de xicotets grups i associacions valencianes van demanar permís per a poder organitzar una manifestació, encara que al final van ser reunides en una sola.

I enguany, sembla que no hi ha perquè alarmar-se, ja que no es respira tensió i el nombre de manifestacions convocades són molt menors que en edicions anteriors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × un =