caixa popular

"Front la barbàrie, lluita feminista". Les dones ixen al carrer per a exigir una igualtat efectiva

Tot el recorregut de la manifestació del 8-M de València i les diferents columnes de manifestants convocades

"Front la barbàrie, lluita feminista". Les dones ixen al carrer per a exigir una igualtat efectiva
08/03/2019 -

Espanya es paralitza. La vaga general feminista convocada per la Comissió 8 de Març, juntament amb els nombrosos actes reivindicatius que s’han convocat al llarg del país, torna a ser el preludi d’una reivindicació històrica per a exigir la igualtat efectiva entre homes i dones. Centenars d’organitzacions estatals s’han mobilitzat i fan una crida a totes les dones per a assistir a una manifestació que no solament es preveu multitudinària, sinó que s’espera superar la gran convocatòria de 2018 que, sens dubte, va marcar un abans i un després en la lluita pels drets de les dones.

València, per descomptat, no podia quedar arrere en la celebració del 8-M, Dia Internacional de la Dona Treballadora, i ha convocat una manifestació feminista que arrancarà, aquesta vesprada, a les 18.00 hores, des de l’estació del metro Xàtiva, i que seguirà fins a les Torres de Serrans, passant per Extramurs, el museu de la Prehistòria i la Casa Mariano Benlliure. Milers i milers de dones unides sota el lema general “Si nosotras paramos, se para el mundo“, però que, a més, a València, tal com ha convocat el moviment feminista valenciana, s’uniran al crit de “Front la barbàrie, lluita feminista“.

Enguany, la vaga del 8-M compta, a més, amb el suport dels sindicats de la Confederació General del Treball d’Espanya (CGT), la Confederació Nacional del Treball (CNT), Comissions Obreres (CCOO) i Unió General de Treballadors (UGT), que han demanat a les treballadores que, almenys, realitzen aturs de dues hores per torns, ampliables a tota la jornada d’expressar la voluntat de sumar-se a una vaga general històrica.

Diferents punts d’eixida, una mateixa manifestació

Des de l’organització, s’han establit diferents punts d’eixida, amb diferents recorreguts, que s’aniran unint fins formar una sola manifestació. D’aquesta manera, el bloc no mixt, és a dir, el format només per dones eixirà, com s’ha apuntat anteriorment, a les 18.00 hores des de l’estació de Xàtiva fins a les Torres de Serrans.

Per part seua, el bloc mixt, és a dir, el que acollirà manifestants de tots dos sexes, partirà des de la Glorieta, al costat del carrer Navarro Reverter, a la mateixa hora. A més, a les 16.45 hores, després del menjar popular que s’ha organitzat amb les preses del CIE (Centre d’Internament d’Estrangers), també eixirà una altra columna de manifestants, des del carrer Sapadors, 48, que s’unirà a la general.

manifestacion_8M

I, Què passarà després?

En finalitzar la manifestació, els actes per a celebrar el Dia de la Dona segueixen el seu curs. I és que mentre l’assemblea feminista de València ha convocat diferents actes nocturns, en la Plaça del Tossal, sota el lema ‘Prenem la nit València’, a l’esplanada de la Ciutat de les Arts i les Ciències, a partir de les 20.00 hores, donarà començament la segona edició del Dia de la Dóna Festival. Un festival de música, completament gratuït, pel qual passaran reconegudes dj’s i cantants del panorama nacional, totes dones, per a continuar celebrant aquest dia amb magnificència.

Els 10 objectius de la vaga del 8 de Març

1. Acabar amb la violència masclista perquè puguem ser lliures

2. Contra la justícia patriarcal perquè s’apliquen lleis efectives contra la violència masclista, i s’amplien per a incloure la violència sexual.

3. Per a traure l’avortament del Codi Penal i es reconega com un dret de les dones a decidir sobre el seu cos i la seua maternitat.

4. Per a trencar amb les fronteres, el racisme i la xenofòbia.

5. No als CIEs

6. Perquè es reconega el valor i la dignitat del treball domèstic i de cures que realitzem les dones i s’assumisca la coresponsabilitat per part de tots els homes, de la societat i de l’Estat.

7. Perquè puguem tindre vides dignes i es garantisca de forma irrenunciable l’accés a la sanitat, educació, serveis socials, ajuda a a dependència i accés a l’habitatge social.

8. Contra la discriminació i la precarietat laboral de les dones

9. Per a construir una economia sostenible, justa i solidària enfront dels interessos privats

10. Pel laïcisme.

Així mateix, el manifest feminista del 8-M també fa referència als últims corrents polítics d’ultradreta que “fan la seua política des de la mentida i el menyspreu a les dones”. Per a acabar afirmant que “Enfront del ‘nosaltres primer’, plantegem ‘nosaltres juntes'”.

Més informació


0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =