25n
25N
25N

La manifestació del 8 de març de 2020 "canviarà el món"

Tots els recorreguts i els horaris de les manifestacions del 8 de març a València

La manifestació del 8 de març de 2020 "canviarà el món"
06/03/2020 -

La manifestació del 8 de març de València tornarà a recórrer, un any més, els carrers del centre de la ciutat per a reivindicar una societat igualitària. Sota el lema ‘Feminisme per a canviar el món’, el Moviment Feminista de València ha convocat una marxa en la qual s’espera que se sumen milers de persones. Així, la manifestació del 8 de març de 2020 estarà organitzada en bàndols mixtos i no mixtos, que culminaran a les Torres de Serrans.

Però, a més, al llarg del cap de setmana, es realitzaran altres activitats dirigides a commemorar el Dia de les Dones Treballadores. D’aquesta manera, no només s’han organitzat quatre assemblees feministes a Benimaclet, Ciutat Vella, Poblats Marítims-Algirós i Russafa en les quals es visitaran els mercats municipals, hi haurà tallers de pancartes i cercaviles, sinó que, a partir de les 22.00 hores d’aquest dissabte, 7 de març, està convocat l”ordit feminista’, una ocupació de la plaça de la Verge que romandrà fins a les 17.00 hores del 8 de març.

Per a aquesta jornada, s’han preparat una sèrie d’activitats entre les quals s’inclouen actuacions musicals i teatrals, jocs de taula feministes, tallers de muixeranga i parkour, monòlegs activistes, parlaments lliures a micro obert, o accions conjuntes, com una nova rèplica de ‘El violador eres tu’, de Las Tesis chilenas, que acompanyarà un alletament col·lectiu a les 12.00 hores.

Finalment, les persones concentrades a la plaça de la Verge s’uniran, a l’altura del carrer Sant Vicent, a la columna antiracista procedent del CIE per a confluir cap a la manifestació del 8 de març convocada a les 18.00 hores.

Recorregut i horari de la manifestació del 8 de març 2020 a València

Enguany, la manifestació es dividirà en dos blocs que, durant el recorregut, s’uniran per a formar un sol grup a la seua arribada a les Torres de Serrans. Així, a les 16.30 hores, des del CIES del carrer Sapadors eixirà el primer recorregut de la manifestació del 8-M. Aquest bloc no mixt passarà per l’avinguda Doctor Waksman, plaça de Manuel Sanchis Guarner, Peris i Valero, avinguda de Giorgeta, carrer Sant Vicent Màrtir i plaça Espanya. A l’altura del carrer Sant Vicent, aquesta marxa s’unirà amb la que eixirà a les 18.00 hores.

El segon bloc serà mixt, i eixirà a les 18.00 hores des del col·legi Lluís Vives, al carrer Xàtiva. Les persones reunides en aquest punt marxaran per Guillem de Castro, Passeig de la Petxina, Blanqueries i, finalment, les Torres de Serrans.

“Aquest 8-M serà possible gràcies a totes les col·lectives feministes que s’han bolcat en ell. Durant tot l’any hem estat elaborant teixit feminista, establint i afermant xarxes en els barris, amb altres col·lectius, i amb altres lluites. Si els anys anteriors hem parat el món, enguany el mourem”, afirmen des de l’Assemblea Feminista de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =