25n
25N
25N

La manifestació del 25 d'Abril es trasllada a les xarxes amb una cridada a cuidar a la cultura

La manifestació del 25 d'Abril es trasllada a les xarxes amb una cridada a cuidar a la cultura
17/04/2020 -

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) trasllada a l’àmbit virtual les reivindicacions del 25 d’abril i la tradicional manifestació –a causa de la pandèmia de Covid-19– i posa en marxa una setmana d’activitats amb el lema #CuidemLaCultura.

Així, des d’aquest divendres i fins al dissabte 25 d’Abril, ACPV promou activitats en les quals participaran músics, escriptors, cantants i tota classe de creadors, que faran arribar per vídeo fragments de literatura llegida, cançons, narracions i reflexions. S’oferirà també fragments triats de l’espectacle que ACPV va organitzar el 23 d’abril de 2016 en la Plaça de bous de València “com un clam de llibertat recobrada”.

Així mateix, el 25 d’abril celebrarà en les xarxes la manifestació amb la participació de “tot el que es vulga sumar, com un crit d’esperança i de lluita per un futur millor per al nostre país”. La festa acabarà, apunten, amb un concert “molt especial en el qual intervindran cantants i grups de primer nivell, per a celebrar, junts, que el País Valencià està viu i aposta per la cultura i pels valors”, avança l’entitat en un comunicat.

Des d’Acció Cultural manifesten que “la pandèmia de la Covid-19 ha tingut ja greus conseqüències”. “No són conseqüències abstractes, sinó que parlem de persones, de persones concretes, amb noms i cognoms: són molts milers els morts, els ingressats en hospitals, els malalts, els aïllats a casa o amb familiars afectats, i molts més els que compleixen amb el seu deure en la sanitat o els serveis essencials al preu de posar en risc la salut”, enumeren.

“A això –prossegueixen– cal afegir les greus conseqüències sobre la situació econòmica, en molts casos ja precària, i la incertesa sobre el futur més immediat. A tots, ACPV trasllada un missatge d’ànim i d’esperança”.

L’organització afig que “són moments de responsabilitat i de compromís cívic, de posar per davant el bé comú, de deixar de costat estèrils partidismes i d’ajudar, cadascun de nosaltres des de la nostra parcel·la, a superar aquesta situació, d’acompanyar les persones més afectades, i de reconstruir el futur de la nostra societat”.

“EL QUE ENS FA HUMANS”

En aquesta línia, consideren que “és un moment per a tornar a recordar que allò que ens fa humans, allò que ens ha distingit com a espècie, allò que fa possible una resposta col·lectiva i solidària a reptes tan durs com els que vivim, és precisament la cultura, i els valors positius de la iniciativa i la creativitat, de la superació de l’egoisme mitjançant el qual ens uneix, el coneixement, la investigació i la creació”.

Acció Cultural del País Valencià ha volgut recordar-lo amb la campanya #CuidemLaCultura. “Durant massa anys hi ha qui l’ha considerada un producte de luxe, però és quan ens hem vist enfrontats a l’esclat d’una pandèmia que evidencia la nostra vulnerabilitat quan ens adonem que és la cultura el que ens fa possible suportar el dolor i la incertesa, relacionar-nos malgrat el confinament i entendre aquest moment inesperat, i és la ciència la que ens salvarà”, reflexionen.

“I aquest és el missatge que volem que centre el pròxim 25 d’Abril, la festa de les llibertats nacionals del poble valencià, en la qual commemorem la batalla d’Almansa i renovem la nostra voluntat d’avançar cap al ple autogovern, que té lloc enguany en un context extraordinari”, conclou ACPV.

“No és només el fet que el confinament ens impedeix de celebrar la tradicional manifestació del 25 d’Abril als carrers, sinó que tenim molt present el moment que vivim, la situació de tantes persones afectades i la necessitat cada vegada més sentida de replantejar els valors socialment dominants les últimes dècades”, conclouen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − setze =

museo prehistoria