caixa popular

La Mancomunitat de l'Horta Sud es tiny de violeta per a reivindicar la igualtat del 8-M

Els municipis de la comarca han creat una xarxa d’espais amb nom de dona que es tenyiran de violeta per a demanar igualtat i justícia

La Mancomunitat de l'Horta Sud es tiny de violeta per a reivindicar la igualtat del 8-M
07/03/2019 -

El color violeta omplirà demà els principals carrers de cada territori per a reivindicar una lluita diària i que inclou tota la societat: la igualtat d’homes i dones, o dit d’altra manera, el feminisme. Per això, la Mancomunitat de l’Horta Sud se suma a aquesta reivindicació i els pobles de la comarca han creat una xarxa de carrers, places i parcs amb nom de dona que es tenyiran de púrpura amb motiu del 8-M, el Dia Internacional de la Dona. Una aposta que per al president, Carlos F. Bielsa, és més necessària que mai, tal com ha dit aquest matí al desdejuni informatiu per a informar els mitjans de les últimes novetats: “Cal fer un esforç especial i junts podem fer força cap a una societat més justa i igualitària”.

En concret, cada ajuntament ha triat l’espai amb nom de dona per a pintar-lo, com són places, carrers, jardineres, parcs o mobiliari urbà en general i la institució ha proporcionat vora 350 litres de pintura i tot el material necessari per a fer-ho, com per exemple plantilles amb un logotip creat per a l’ocasió amb el lema “Som iguals”. L’objectiu, d’aquesta manera, és “destacar i fomentar la igualtat i els carrers amb nom de dona. Hui encara són escasses les dones que tenen un carrer o un espai públic però elles representen a totes aquelles que cada dia espenten la nostra societat cap avant. Són eixa meitat imprescindible sense les quals res funcionaria”, ha reivindicat Bielsa.

“Som Iguals” és una campanya que se suma als, ja en funcionament, punts violeta que la Mancomunitat va proporcionar als municipis de la comarca per a propiciar punts segurs i d’informació i conscienciació en festes i llocs de confluència, contra la violència masclista. També la institució intermunicipal va llançar les polseres amb el lema #StopMasclisme i prompte disposarà d’una agent d’igualtat i una promotora pròpies per fomentar estes mesures i “avançar cap a una igualtat real”. En aquest sentit, el president ha volgut agrair una vegada més el treball en conjunt amb els ajuntaments per a oferir aquest servei que està a la mà dels ciutadans.

El Pla Estratègic Comarcal: el full de ruta

El president de la Mancomunitat de l’Horta Sud i Alcalde de Mislata també ha aprofitat per a desvetlar altres novetats de la institució comarcal, que s’inserten dins del Pla Estratègic Comarcal, que “és el full de ruta per a fer actuacions”. És el cas de la pròxima Fira de Promoció Turística, una jornada que comença a treballar-se i que esdevindrà en una jornada on estiguen representats els municipis a través de diferents activitats. El motiu, segons Bielsa, és que “hi ha una riquesa turística en la comarca que s’ha de fer visible i que no s’ha explotat el suficient, començant per l’Albufera i passant pels diferents museus, però que va més enllà del patrimoni material, com és el cas de la mostra de pallassos de Xirivella”. De moment, ha explicat que s’està buscant finançament però ha assegurat que es celebrarà aquest any.

Així mateix, ha destacat la primera edició dels premis Joves Punters, destinats a joves menors de 35 anys que tinguen un negoci o un projecte creat entre 2017 i 2018 que reparteixen 6.000 euros per a les tres idees més innovadores. El primer guardó serà de 3.000 euros en metàl·lic o per a una campanya de promoció en xarxes socials i mitjans de comunicació; el segon serà un Macbook valorat en 1.800 euros; i el tercer serà un Ipad Pro que costa 879 euros, que es repartiran el dia 10 d’abril al Teatre Auditori de Catarroja (TAC). “L’objectiu és impulsar l’economia cooperativa i social perquè aquesta comarca destaca especialment quant al cooperativisme”, ha afegit. A més, en aquesta línia, Bielsa ha recordat que també es treballa en fomentar una imatge positiva de l’empresariat com a generador de riquesa i ocupació, “ja que la Mancomunitat ha d’insistir en la creació de llocs de treball i en donar solucions a les necessitats dels ciutadans”.

D’altra banda, Bielsa ha anunciat les noves actuacions per a fer que aquest espai siga bio saludable. I és que es van a adquirir jocs bio saludables per als parcs d’aquests pobles amb un pressupost de 200.000 euros, un programa que s’uneix al de la col·locació de desfibril·ladors. En les seues paraules, “en la pròxima legislatura tots els col·legis públics i instituts estaran cardioprotegits, sense excepcions, perquè tots tindran aquests aparells i persones formades per a utilitzar-los sempre que siga necessari, com ja s’està fent en altres instal·lacions municipals esportives, per exemple”.

Carlos F. Bielsa ha aprofitat l’ocasió per a fer balanç de la tasca que ha fet la Mancomunitat en els últims quatre anys, “una mancomunitat que hui sí que serveix per a ajudar a les persones i als municipis perquè és més forta que mai”, ja que, segons ha indicat, el seu objectiu és mancomunar serveis públics “perquè els consistoris puguen estalviar despeses i dedicar aquests recursos a les polítiques per a les persones, al benestar social. Crec que podem dir que hem fet actuacions molt importants i que hem estat al servei de la gent. Per exemple, amb el servei de víctimes del desnonament, un tema prioritari, o la solució a la inestabilitat financera, econòmica, temporal i laboral de tres escoles de l’Horta Sud, gràcies a la qual es pot dir que cap xiquet amb necessitats especials es va a quedar sense ajudes”. “Tot ha sigut gràcies al nostre Pla Estratègic i a la col·laboració entre les diferents administracions, que és molt important”, ha conclòs.

Més informació


0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 11 =