25n
25N
25N

Investiguen dos persones per maltractament animal a set cavalls que van aparéixer morts en un barranc de la Ribera Alta

Investiguen dos persones per maltractament animal a set cavalls que van aparéixer morts en un barranc de la Ribera Alta
27/12/2018 -

La Guàrdia Civil investiga dos persones per un presumpte delicte de maltractament animal a set cavalls que van aparéixer morts a l’estiu en un barranc d’una localitat de la comarca valenciana de la Ribera Alta.

El passat mes de juliol va arrancar l’operació ‘Ecuus’ davant la troballa dels set equins sense vida i amb signes de maltractament animal en un barranc i en l’assud d’Alfarp (València), informa l’institut armat en un comunicat.

Aquests cavalls mancaven de xip identificatiu o bé havia sigut extret per a evitar la localització dels amos. La Guàrdia Civil de Llombai (València) i el Servici de Protecció a la Naturalesa (Seprona) van engegar la investigació per a aclarir els fets.

Després de les perquisicions, els agents van identificar un dels amos d’un cavall. Aquest animal suposadament va ser venut de forma fraudulenta en diverses ocasions a diferents propietaris repartits en localitats de les províncies de València i Castelló, fins a arribar finalment a dos veïns de Carlet (València).

Aquestes dos persones pel que sembla realitzaven operacions de compravenda de cavalls de forma fraudulenta; sense fer-los constar en els registres oficials i evitant així el pagament dels impostos corresponents per les transaccions.

L’adquisició d’aquests animals suposava, en cas que emmalaltiren greument o moriren, una despesa elevada per a els qui els posseïren, fins al voltant de 300 i 400 euros –el cost de la sol·licitud de recollida i incineració d’un cavall no registrat i per tant no assegurat–.

Davant aquesta circumstància, els sospitosos pel que sembla van decidir desfer-se dels cavalls i llançar-los morts o moribunds en barrancs o zones aïllades properes a la quadra d’on provenien. La seua intenció era suposadament no fer-se càrrec de les despeses que comporta la recollida i incineració d’un equí que no es troba registrat legalment.

Una vegada identificats, les diligències de les dos persones investigades han passat a la disposició de la Fiscalia del Medi ambient de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − quinze =

CCCC
torrent