caixa popular

Malilla ix al carrer per a exigir el seu nou centre de salut

L’Ajuntament assegura que la construcció del centre començarà en 2018

Malilla ix al carrer per a exigir el seu nou centre de salut
23/11/2017 -

Veïns del Malilla ha eixit aquesta vesprada al carrer per a reclamar el centre de salut que està previst construir en el barri, però que porta dos anys de retards. Actualment, l’ambulatori de Malilla té una capacitat de 6.000 cartilles sanitàries i està atenent a un total de 32.000, una situació de saturació a la qual els veïns i veïnes demanen que es pose fi amb el nou centre de salut.

En aquest context, l’Associació de Veïns de Malilla va convocar la marxa “després d’anys de promeses incomplides”. A través d’un comunicat ha reflectit el seu empipament i indignació i ha assegurat que se sent “enganyada” després d'”un nou retard pels problemes amb la propietat del sòl”. La Federació de Veïns de la ciutat també s’ha sumat a aquesta manifestació.

El problema porta molt de temps sense resoldre’s. El projecte ja es va iniciar en l’etapa de l’anterior govern local, que va situar aquest nou centre en l’Avinguda Ausiàs March. Quan va arribar el tripartit al consistori, es va decidir canviar la seua ubicació al carrer Bernat Descoll per a tractar amb més proximitat als pacients, al que l’Associació de Veïns va donar el vistiplau. No obstant, la propietat del sòl és la trava que està provocant aquests retards.

La parcel·la en la qual estan previstes les instal·lacions estava declarada com a zona verda, però Urbanisme va modificar el Pla General d’Ordenació Urbanística (PGOU) per a transformar-la en parcel·la de servei públic. Des de l’Associació de Veïns creuen que l’Ajuntament “ha de fer-se amb la parcel·la i cedir-la a la Conselleria, que ja té el pressupost habilitat per a iniciar les obres”.

El departament d’Urbanisme del consistori es va comprometre a cedir l’àrea a Sanitat l’any passat, però, segons els veïns, “estem a la fi de 2017 i el problema segueix sense resoldre’s, amb la qual cosa serà complicat que les obres puguen començar enguany, i desconeixem si podran iniciar-se l’any que ve”.

La construcció del centre s’iniciarà en 2018, segons l’Ajuntament

L’Ajuntament ha assegurat que en gener de 2018, la cessió del terreny a la Generalitat Valenciana serà “una realitat”, i llavors es licitarà el projecte de construcció. També ha reconegut la demora del procés. L’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha explicat que “un canvi d’ubicació implica canviar solars i un cert retard. Però l’assumpte es resoldrà abans de finals d’any i es posarà en marxa al més prompte possible”, ha afirmat. D’altra banda, l’alcalde ha acusat l’anterior corporació local de “molts anys d’abandó del barri”.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris