25n
25N
25N

La Falla Mestre Serrano-Alacant de Xirivella espera arribar a un acord per a reduir els efectes de l'ajornament

José Luis Martínez, president de la comissió, explica que els seus fallers i les seues falleres han acollit la mesura amb malestar i incertesa i que esperen reduir les conseqüències negatives

La Falla Mestre Serrano-Alacant de Xirivella espera arribar a un acord per a reduir els efectes de l'ajornament
11/03/2020 -

Després de l’anunci de la cancel·lació i l’ajornament de les Falles de tota la Comunitat Valenciana per part del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per a evitar més contagis pel Coronavirus, els fallers i falleres es tiraven les mans al capdavant a pocs dies per a celebrar els seus dies més esperats. Com la resta de municipis amb Falles, Xirivella també ha de canviar la data de les festes josefines i hui el clima és de “malestar”, tal com assenyala José Luis Martínez, president de la Falla Mestre Serrano-Alacant.

Martínez, que enguany torna a ser el president de la comissió de Xirivella, és concís: “Creiem que s’ha donat tard aquesta notícia. He parlat amb altres comissions i considerem que es podria haver evitat perquè ho véiem vindre”.

El representant assegura que es tracta d’un greu problema que “és inviable” i que embolica de dubtes davant la situació. “No sabem per on tirar”, assegura. En aquest sentit, ha volgut recordar que, més enllà de no poder celebrar aquestes festes i els seus actes tradicionals, aquesta mesura afecta molts sectors, com són les floristeries, les orquestres, el muntatge de carpes, els artistes fallers, la pirotècnia i fins i tot a les falleres majors i presidents de les falles, “que fan una gran inversió”.

L’Ajuntament de Xirivella ha anunciat que “se seguiran rigorosament les directrius imposades des de la Conselleria i el Ministeri de Sanitat” i que aquesta vesprada es reuniran amb les comissions per a veure quin és l’abast de la suspensió i ajornament de les festes per a veure quines mesures s’han de prendre. Martínez, sobre aquest tema, espera resoldre els dubtes dels seus fallers i falleres “per a arribar a un acord i aconseguir que això no afecte massa” als sectors que giren al voltant dels monuments valencians.

De moment, sense saber quan podrà viure les seues festes, José Luis Martínez confessa que hi ha malestar i incertesa en la seua Falla, encara que espera que tot es resolga prompte i s’esmenen els imprevistos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 20 =