25n
25N
25N

Maje nega que demanara al seu examant Salva que matara al seu marit: "El vaig encobrir però no vaig planificar res"

Maje nega que demanara al seu examant Salva que matara al seu marit: "El vaig encobrir però no vaig planificar res"
27/10/2020 -

María Jesús M.C., coneguda com a Maje, ha negat qualsevol mena de participació, planificació o desig de la mort del seu marit, Antonio, el cadàver del qual va ser trobat el 16 d’agost de 2017 en un garatge del barri valencià de Patraix amb sis punyalades. I ha apuntat a Salvador R.L., un dels seus amants: “Mai li vaig demanar que el matara. El vaig encobrir però no ho vaig planificar”.

Tant Maje com Salva, tots dos companys de treball en un hospital valencià, han pogut defensar-se aquest dimarts en el judici que se segueix contra ells davant un jurat popular pel crim del marit d’ella, pel qual la Fiscalia demana 22 anys de presó per a l’acusada –l’acusació particular 25– i altres 18 anys per a ell –l’acusació 20–.

Les seues versions han estat contràries i mentre Salva, el primer a declarar, ha confessat el crim però ha explicat que va ser Maje la que li va demanar que ho fes, ella l’ha negat. “No és cert que jo planificara i acordara amb Salva posar fi a la vida d’Antonio. Mai, mai vam parlar d’això. Només de problemes en el meu matrimoni, però mai li he demanat això. Impossible”, ha mantingut al llarg de l’interrogatori.

En aquesta línia, ha insistit: “No vaig preparar amb Salva cap crim”, i ha assegurat que li va donar al seu examant les claus del garatge, de la seua casa i del seu cotxe molt abans de l’assassinat. Ha afirmat que alguna vegada sí que va mantenir alguna conversa amb Salva en la qual ell li havia dit “de conya” que Antonio es mereixia un bon toc d’atenció. Però ha negat que sabera que el dia 16 anara a donar-li un esglai –malgrat el que va declarar davant la Policia–.

“Compartia tot amb ell, ho sabíem tot l’u de l’altre”, ha insistit l’acusada durant el judici, al que el fiscal li ha preguntat: “Compartien tot menys el crim?”, i ha respost: “sí, menys el crim”. “I no ho vaig denunciar perquè volia passar pàgina, havia d’oblidar això”, ha postil·lat.

L’acusada, de 30 anys, ha recordat que va conéixer a Salva en 2015 a l’hospital: “Va començar com una relació de bon rotllo que va acabar convertint-se en amistat. Comptava amb ell per a problemes que sorgiren, es van afermar llaços i començarem una relació perquè jo tenia alts i baixos amb Antonio”, ha explicat.

A més de Salva, l’acusada ha reconegut altres relacions amb altres xics, i ha assumit que a un d’ells li va comptar la “mentida” que tenia càncer “com a excusa perquè estava molt saturada, perquè només volia quedar amb mi i no podia”, ha dit.

No obstant això, es va arribar a casar amb Antonio, encara que “amb dubtes” i després va seguir la seua relació amb Salva, a qui li comptava els seus “problemes” amb el seu marit, les seues discussions. “Li deia que psicològicament em notava bastant afectada per frases que Antonio em deixava anar perquè desconfiava de mi, amb tot el motiu”, ha aclarit.

NO ESTAVA ENAMORADA

L’acusada ha asseverat que no ha arribat a estar enamorada de Salva, de 50 anys, malgrat les cartes d'”amor” que li escrivia i s’han exhibit en el judici: “Em cuidava, em protegia, estava damunt de mi i així ho reflectiria en les cartes. Però no he estat enamorada d’ell”, ha subratllat.

Maje també ha negat que li diguera a Salva que volia que es morira el seu marit, i en aquest punt el fiscal li ha recordat que sí que li ho va comentar a un altre amant, Tomás, segons una conversa de Telegram que s’ha reproduït, en la qual ella li deia: “Vull que es mora, li desitge un mal. Això ho pagarà car”.

Sobre aquest tema, l’acusada ha explicat que es va expressar d’aquesta manera perquè estava vivint una situació “angoixant”, i ella també volia “morir-se”. “No podia més. Aquestes paraules les vaig escriure però no vol dir que ho desitgés”, ha insistit.

CANVI DE TORN 10 DIES ABANS

El dia 3 d’agost de 2017 Salva ha explicat davant el tribunal que va ser quan va quedar amb Maje en què el crim s’anava a cometre el 16 al matí. I en aquesta mateixa jornada, el ministeri públic li ha llegit a l’acusada un missatge que li va manar al seu marit en el qual li avisava que s’havia canviat el torn de nit a l’hospital de la nit del 14 per la del 15. Preguntada per què li va avisar a Antonio amb tanta antelació sobre aquesta modificació, ha dit que no ho sap. “És una coincidència?”, li ha interpel·lat, al que ha contestat: “sí”.

El dia en què es va cometre el crim, Maje ha narrat que al matí va anar a treballar a una residència de monges de Torrent i Salva li va enviar un missatge per a veure’s perquè tenia alguna cosa per explicar-li. En aquest punt, l’acusat ha declarat que va ser ella la que li va demanar quedar i que sabia el que havia passat perquè havien quedat en què ell canviaria l’estat de WhatsApp després del crim.

Després de sortir de treballar, Maje va acudir a casa de la seua germana per a veure’s amb Salva i allí li va contar que havia estat en el garatge amb Antonio, que s’havien barallat i que li havia donat un mal cop i l’havia matat: “Em va comentar que Antonio havia parlat malament de mi i que ell li va contestar que no em mereixia això i li va donar un mal cop”, ha reproduït.

Després d’això, ha narrat que es va posar en “xoc”, “a plorar”. “No m’ho creia venint d’ell”, ha asseverat i, preguntada per què no ho va explicar a la Policia, ha respost: “Em vaig acovardir i tenia por a la situació”.

Mesos més tard van continuar la seua relació perquè a Salva, ha comentat, li continuava tenint estima. “Encara que ja va ser més distant, em costava molt”, ha puntualitzat. No van tornar a parlar del crim fins que es van assabentar que la Policia tenia a un sospitós.

Una vegada a la presó van mantenir una relació a través de cartes perquè es veia “sola”: “És el meu únic suport i així ho sentia en la presó”, ha descrit. Amb el pas del temps va posar fi a la relació: “S’havia anat de les mans, no podia continuar estant amb la persona que havia matat al meu marit i es va acabar”, ha postil·lat.

Per a concloure la seua intervenció, Maje ha volgut demanar perdó a la família d’Antonio: “Em penedisc molt de no haver estat valenta i de no haver anat a la Policia perquè el que va passar és molt fort i demane perdó a la família d’Antonio. Em penedisc de la meua covardia, d’haver pensat en mi i no a fer honor a Antonio”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − tres =