Magro (TS) sobre la violència de gènere: "Caldria introduir una assignatura de tolerància zero"

Guardar

magro_tribunal_supremo
magro_tribunal_supremo

El magistrat del Tribunal Suprem (TS), Vicente Magro, ha qualificat de "molt preocupant" la manera d'actuar del maltractador psicològic que no agredeix físicament a la seua parella però considera que la dona és de la seua "propietat". Per això, ha incidit en què les dones no han d'admetre que són víctimes i els ha instat a denunciar i a sol·licitar ajuda i ha apostat per introduir a les escoles una assignatura de tolerància zero contra la violència de gènere.

"L'agressor, el maltractador, el dominant que no agredeix físicament el que vol fer és a dir 'jo mane ací, eres de la meua propietat, jo mane en aquest escenari i has d'acceptar el que jo dic'", ha relatat. Al seu judici, es tracta d'una situació "molt preocupant" i davant la qual ha sol·licitat que "hi hauria d'introduir una assignatura a les escoles sobre respecte i tolerància zero sobre qualsevol mena de violència".

Per això, en atenció als mitjans, aquest dimecres, abans de participar en el XVII Congrés sobre Violència Contra la Dona que organitza la Diputació d'Alacant, Magre ha demanat a la societat que "estiga alerta davant aquesta mena de situacions".

Per al magistrat, la violència psicològica i la coerció sexual "a vegades no és perceptible pels sentits" perquè "no s'exerceix amb molta maldat". "La violència física és alguna cosa que veus, dol; però en la violència emocional, l'autor està intentant dominar-te i a vegades no el perceps, per això a vegades, la víctima no reacciona", ha explicat.

Per això, ha detallat que des del TS s'està dictant una doctrina "bastant reiterada sobre el tema de la intimidació i la violència psicològica", i ha reclamat que es denuncie per a determinar "els trets de percepció d'aqueixa violència".

Qüestionat sobre si hi ha suficient legislació per a abordar aquestes qüestions, Vicente Magro ha considerat que la solució passaria perquè les pròximes Corts Generals aproven "les 200 mesures del Pacte d'Estat" contra la violència de gènere.

ATEMPTAT CONTRA LA FAMÍLIA

En aqueix sentit, l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha sostingut que la violència de gènere atempta contra la família, a la qual ha considerat "nucli fonamental de la societat".

Barcala ha reclamat que les administracions treballen juntes "amb molta més activitat", ja que cree que existeix "un desequilibri important entre les mesures preventives i les pal·liatives; pot semblar més fàcil reparar que intentar que no ocórrega res", ha dit.

Per això, ha exigit incentivar "al màxim" les mesures de prevenció i ha sostingut que existeix una "crisi de valors tan gran" que s'està "disparant" la violència de gènere entre els joves.

"No els estem educant bé; des del col·legi hem de participar activament en polítiques que ensenyen des de xicotets que tots som absolutament iguals i que la violència mai és una alternativa i un camí", ha dit.

Destacats