25n
25N
25N

Maduresa i transgènere marquen la tercera jornada de Dansa València

Maduresa i transgènere marquen la tercera jornada de Dansa València
11/11/2020 -

‘¡Viva!’ de Manuel Liñán, guanyador del Premi Max del Público 2020 i convertit en una de les revelacions de la temporada es podrà veure aquest dijous 12 de novembre, a les 21.30 hores, al Teatre Principal de València, dins de la programació del festival de l’Institut Valencià de Cultura, Dansa València.

El títol és ja una declaració de principis. ‘¡Viva!’ és, en paraules del ballador, director i coreògraf granadí “un crit a la llibertat de la transformació, que no sempre implica una manera d’emmascarar-se, sinó més aviat de nuesa”.

“Volíem desafiar els rols establits”, set ‘ballaors’ damunt de les taules, amb l’abillament i els moviments que s’atribueixen tradicionalment a les ‘ballaores’.

‘¡Viva!’ naix de la memòria de la infància de Liñán, Premi Nacional de Dansa 2017. D’aquells anys en què es tancava a la seua habitació, es vestia amb la falda de sa mare i ballava d’amagat.

Ara, el ballador i coreògraf s’enfronta sobre els escenaris a les regles socials i artístiques que imposen que l’artista haja de manifestar-se segons el seu gènere i converteix aquest espectacle en una celebració de la pluralitat del ball i del moviment.

El pas del temps també es balla

El festival a més, estrena aquest dijous, a les 20 hores a la sala Carme Teatre, ‘Tout finira bien’, la proposta escènica de Christine Cloux i Jorge Picó. Els dos creadors s’enfronten, de cara, amb el pas del temps.

“Quan balle sent que no tinc edat” afirma Cloux. Amb 54 anys i més de tres dècades dedicada professionalment a la dansa, la ballarina i coreògrafa francosuïssa establida a València ens invita a posar-nos en la pell d’aquesta dona madura que continua ballant, i s’adapta a les modificacions del seu cos.

“Aquest espectacle va sobre com es viu i se sobreviu a l’edat que et marca la societat que t’envolta, com a dona i, més encara, com a ballarina” assenyala Christine Cloux. Un muntatge que compta amb els textos de l’actor i autor Jorge Picó.
Aquesta proposta es podrà seguir en ‘streaming’ pel canal de YouTube de de Dansa València l’Institut Valencià de Cultura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =