25n
25N
25N

Macastre tindrà una residència d'artistes gràcies a un projecte europeu

El municipi preveu la creació de la residència ‘Casa Europa’, que cree sinergies amb altres regions i pose en valor la vinculació entre art, naturalesa i entorn

Macastre tindrà una residència d'artistes gràcies a un projecte europeu
27/02/2017 -

A la fi del segle XIX i principis del XX era conegut com ‘la xicoteta Suïssa valenciana’, punt de referència dels intel·lectuals de l’època i de la ‘Renaixença’ valenciana. En ple segle XXI, Macastre lluita per recuperar eixe esperit emprenedor i dinamitzador de la cultura.

Per a açò, l’ajuntament del municipi, en col·laboració amb la Diputació de València, Escena Erasmus de la Universitat de València i l’Institut Valencià de la Joventut prepara un projecte europeu que el seu objectiu és la creació d’una residència d’artistes, Casa d’Europa.

“Es tracta d’un projecte amb mentalitat i vocació europea”, ha assenyalat el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes. “Pretenem que l’impuls i moviment dinamitzador del poble siga la cultura. En l’actualitat ens enfrontem a moltes amenaces, entre elles la despoblació”, ha comentat per la seua banda l’alcaldessa del municipi, Maria José Casero.

La idea és situar la Casa d’Europa en un emplaçament amb arbres monumentals, ja que aquests elements “són el fil conductor de la nostra unió, mostrant el vincle entre l’art, la naturalesa, el territori i la cultura”, ha assegurat l’alcaldessa de Macastre.

Els arbres fan referència al projecte Escena Erasmus de la Universitat de València, que manté una especial relació amb Macastre des dels incendis que van afectar Cortes de Pallás fa cinc anys. “Aleshores van mostrar un gran compromís amb el municipi i enguany passat van tornar per actuar i plantar un arbre en memòria d’allò succeït”, ha explicat Maria José Casero.

En aquesta línia, la residència d’artistes cerca crear sinergies amb altres països europeus, generant intercanvis que afavorisquen la dinamització cultural. En l’actualitat el pla es troba en fase I, en l’etapa de captació de socis europeus i en la redacció del projecte.

Per al seu desenvolupament es planteja la compra i rehabilitació d’un habitatge antic i la construcció d’un auditori, que també supliria una altra manca en paraules de Maria José Casolà, la de la falta d’un espai per a espectacles en el municipi. El següent pas serà la cerca de finançament europeu per a la seua realització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 9 =